4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kızılay'dan Pakistan’a yardım kampanyası

Pakistan da meydana gelen deprem felaketi nedeni ile deprem zedelere yardım etmek için Erzincan Kızılay’ı tarafından Erzincan genelinde yardım seferberliği başlatıldı.

Türk Kızılay’ının ülke çapında başlatmış olduğu Pakistan’a yardım seferberliği çerçevesinde Erzincan Kızılay’ı da tüm gücü ile deprem zedelere yardım elini uzatabilmek için çalışmalara başladı.

Pakistan’a yardım yapabilmek için bir komisyon kuran Erzincan Kızılay’ı Erzincan halkından gelecek yardımları bekliyor. Dün Pakistan için başlatılan yardım kampanyası hakkında basın mensuplarına bilgi veren Erzincan Kızılay Şubesi yardım komisyonu Başkanı Ekrem Büyükfırat, hedeflerinin 3 tır dolusu yardım yapmak olduğunu açıkladı. Paskitan’ın geçmişte Türkiye için yaptıklarının unutulmaması gerektiğini belirten Büyükfırat, Erzincan halkının bu konuda duyarlı olacağına emin olduğunu söyledi.

Yapılacak yardımlar kapsamında kuru gıda ve kullanılmamış giyisiler olduğunu ifade eden Büyükfırat kullanılmış eşyaların Pakisatn’a gönderilmesinin yanlış olacağını söyleyerek, “Doğal afetlerin çaresizliğini yaşamış ve bu çaresizliğe katlanmak zorunda kalan Erzincan insanı olarak; genel faydanın bireysel faydadan daha anlamlı olduğunu inanan, kişisel çatışmalardan uzak, iyi niyet kuralları çerçevesinde din, dil, ırk, fakir ve zengin ayrımı gözetmeden, evrenin en önemli canlısı olan insana nezaket, içinde bir hizmet sunumu sağlamaya çalışan Kızılay derneğinin ülke çapında başlatmış olduğu yardım kampanyasına Erzincan halkının desteklerini bekliyoruz” diye açıklamada bulundu.

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ömer Parmaksızoğlu ise yapmış olduğu açıklamasında her bireyin kendince bağışta bulunarak, Pakistan’da ki deprem zedelere yardımcı olmaları gerektiğini söyleyip hedeflerinin 3 TIRolduğunu bunun birinci TIR’ını da şimdiden doldurduklarını söyledi.

Saliha Kara - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 00:00:00
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?