4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuran kurslarına 800 başvuru yapıldı

Erzincan Müftülüğü bünyesindeki 17 Kur'an kursunda 2005-2006 eğitim ve öğretim yılına başlandığı ve bugüne kadar 800 öğrencinin başvurduğu bildirildi.

Müftülük Kur'an Kursları Müdürü Mesut Taş, Erzincan'da açık bulunan biri kız, biri erkek, ikisi yatılı olmak üzere toplam 17 Kur'an kursunda eğitim öğretim hizmetlerinin verileceğini, bu kurslarda kadrolu ve fahri 35 eğitimcinin görev yapacağını belirtti.

Taş, "Özellikle yatılı kurslarımızdaki öğrencilerimize liseyi dışardan bitirmeleri için matematik ve yabancı dil (İngilizce) kursları verilecek. Değişik gün ve gecelerde tiyatro, piyes, şiir ve bilgi yarışması gibi etkinliklerde yapılarak sosyal yönden hayata hazırlanmalarına gayret gösterilecek. Öğrencilerimiz geçen yıl eğitim-öğretim yılında hem il hem bölge ve Türkiye genelinde çeşitli yarışmalara katılarak başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Aynı başarıyı bu öğretim yılında da göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Taş, il genelindeki Kur'an kurslarında bugüne kadar 800 öğrencinin kaydını yaptırdığına dikkat çekerek, "Ekim ayı sonuna kadar bu rakamın bin öğrenciye ulaşmasını hedefliyoruz. Ekim ayı itibariyle başlayan kurslarımız 32 haftalık eğitim öğretim süresi itibariyle Haziran 2006 tarihinde sona erecek. Bizim anne ve babalardan isteğimiz çocuklarını çekinmeden bu kurslara göndermeleri. Bir yıllık bir eğitim sonrası çocuklarındaki meydana gelecek ahlaki ve diğer değişikliklerinden, Kur'an kurslarımızın onlar üzerindeki etkilerini daha iyi fark edecekler" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?