4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuş gribi önlemi

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, ülke genelinde ilgili kuruluşları alarma geçiren kuş gribine yönelik tedbir almaya devam ediyor.

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin tarafından yapılan açıklamada, hastalıkta kuluçka döneminin geçmesine ve hastalığa Manyas dışında bir yerde rastlanmamasına rağmen tedbirlerin devam ettiğini söyledi.

Şahin, Erzincan'da kuş gribiyle ilgili herhangi bir belirti olmadığı halde İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda kamyonlarla diğer illerden getirilen tavukların, pazar yerlerinde satışının yasaklandığını söyledi.

Açıklamasında Erzincan'da hastalıkla ilgili en küçük bir belirtinin olmadığını yineleyen Şahin, "Ancak biz Tarım İl Müdürlüğü olarak tedbiri elden bırakmıyoruz. Bugün İl Hayvan Sağlığı Zabıtası kararı alarak yeni önlemler getirdik. Özellikle pazar yerlerine değişik illerden arabalarla tavuk getirilerek halka satılıyor. Bundan böyle bu satışlara müdürlük olarak izin vermeyeceğiz. Halkımızın da bu tür satış yapan arabalardan kesinlikle tavuk almamalarını istiyoruz" dedi.

Hafta sonları da dahil olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü'nde nöbetçi veterinerler bulunduğunu hatırlatan Abdulbaki Şahin, konuyla ilgili şikayette bulunmak isteyenlerin (214 26 61) numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 19:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?