4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Motosikletlerin izini Vali Öztürk buldu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 1996 yılında Erzincan Tarım İl Müdürlüğü için ithal edilen 20 motosikletin izini, Erzincan Valisi Rafik Arslan Öztürk buldu.

1996 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından Erzincan İl Tarım Müdürlüğü'ne alınan 20 adet motosikletin gümrüklerdeki işlemleri nihayet çözülüyor. Yaklaşık 10 yıldır ambarlarda bekletilen Honda marka motosikletler, tarım teşkilatının hizmetine sunulacak. Motosikletlerin çalıştırılması için gümrük işlerindeki sorunlar sebebiyle tescil işlemlerinin yapılamadığını anlatan Vali Öztürk, yazışmaların 9 yıldır devam ettiğini ve en son yazışmaların yapıldığı Haydarpaşa Gümrüğü'ne bizzat giderek konuyla ilgilerinin bulunmadığını öğrendiğini hatırlattı.

Vali Öztürk, Tarım Müdürlüğü, Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüğünün ortaklaşa araştırmaları sonucu işlem yapacak Gümrük Müdürlüğü'nün Mersin olduğunun anlaşılması üzerine halen Mersin'de görev yapan İl Özel İdaresi eski Müdürü Vedat Güngör de takip ederek katkıda bulunduğu ifade etti.

Vali Öztürk Erzincan'da sayılamayacak kadar kamuya ait bina, arazi ve benzeri mülk bulunduğunu ifaderek ederek, "Kaynaklarına ve varlıklarına sahip çıkan ülkemizin tüm borçlarınını silecek kadar potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bildiğimiz ve bulduklarımız bu kadarla sınırlı mıdır? Türkiye genelinde arama ve taramayla tüm borçlarımızı ödelyecek kadar kaynağa sahip olduğumuzu düşünüyorum desem aşırı ifade kullanmış sayılır mıyım acaba?" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?