4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğretmenevi yeniden faaliyette

Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan Erzincan Öğretmenevi’nin tadilat ve onarımı bitirilerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Daha önceden iki defa ihaleye çıkartılan ve uzun süreden bu yana Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün takibi ile bakım, onarım ve güçlendirilme çalışmaları yapılan Erzincan öğretmenevi cumartesi gününden itibaren öğretmenlerin hizmetine giriyor.

Tadilat çalışmaları başlatılmadan önce 32 odası bulunan ve 54 kişiye hizmet veren Öğretmen evi yapılan onarımın ardından 45 oda ve 90 kişi ağırlama kapasitesine çıkartıldı. 8 adet suwit, 4 duble ve 33 normal odanın bulunduğu öğretmen evinde diğer hizmetlerde sunulacak. İl etapta otel bölümünün çalışır hale getirildiği Öğretmenevine önümüzdeki cumartesi gününden itibaren müşteri alınmaya başlanacak.

Öğretmenevinin tadilat,onarım ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanarak hizmete açılmaya hazır hale getirilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan Öğretmenevi Müdürü Salim Atlı, “3 yıl önce öğretmen evinde tadilat yapılması gerekmesi nedeniyle ihale yapılmış ve yapılan çalışmalarda binanın hasarlı olduğu ve güçlendirme çalışmalarının da yapılması gerektiği anlaşılmıştı. İkinci kez yapılan ihale ile birlikte Öğretmenevi’nin bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlandı. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden geçtiğimiz günlerde binamızı teslim aldık ve hummalı bir çalışma içerisine girdik.

Biz ilk etapta öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermek amacıyla öğretmen evinin otel bölümünü hizmete açmayı hedefliyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde daha önceden 32 olan oda sayımızı 45’e yükselttik. Daha önceden Öğretmenevinin otel bölümünde 54 kişiyi ağırlayabiliyorduk yeni haliyle ise 90 kişiyi ağırlayabilecek bir duruma getirildi. Öğretmenevimiz daha önceden olduğu gibi hizmetlerine devam edecek” açıklamasında bulundu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 09:18:11
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 12:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?