4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öztürk'ten duygulu konuşma

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Müftülük konferans salonunda düzenlenen etkinlikte kürsüye gelen Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk devletin verdiği maaşı herkesin az bulduğunu ,devletin verdiği maaşı aldığı vergilerden değil borç aldığı paralardan ödediğini belirtti.

Öztürk salonda bulunanları örnek göstererek “Bu salonda bulunan herkes aldığı parayı az buluyor. Şu salonun içerisindekilerin yerinde olmak isteyenlerin sayısı bunun gibi binlerce salonu dolduracak kadar fazladır. Yani ahalimiz yoksul oldu. Gene Allah bereket versin eksikliğini vermesin devletimizin. Her ay savaşa da girse depremlere de maruz kalsa ayın on beşinde ne yapıp edip bizim az bulduğumuz maaşımızı veriyor. Kurban olmak istiyorum devletime, her kuruşu helal etmek istiyorum. Duygularımız körleşti. Bunu veremedik biz. Biz bu paraya karşılık ben ülkeme ne verebildim sorusu ile hiç hesaplaşamıyoruz” diye konuştu.

SAVURGANLIK ALMIŞ BAŞINI GÖTÜRMÜŞ

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Vali Öztürk ,sıkışıldığı zaman her şeyin başı eğitim denildiğini ifade ederek “Acaba o zaman iyi mi eğitilmiyoruz biz, bu soruyu soruyor muyuz kendimize…Bunlarında sorgulanması lazım. Hepimizin yetiştirdiğimiz çocukları ,umumiyetle yöneten kadroları bahsediyorum orta halli çocuklar yokluğu yoksulluğu en iyi bilenlerdir. Peki bunlar yönetici olduğu zaman niye iyi idare edemiyorlar Türkiye’yi neden savurganlık almış başını götürmüş. Niye Türkiye herkese borçlu olmuş el almış. Neden IMF kapılarında incitilerek bekletilen Avrupa Birliği kapılarında her gün örselenilen bir millet haline geldik. Bunda benim senin onun hiç mi suçu yokta hep yönetenlerin suçudur. Ülkesi mutlu varlıklı dirlikli düzenlikli olmazsa, bireysel mutluluklarımızın, kişisel varlıklı oluşumuzun hiç anlamı yok" dedi. 

ELEKTRİKLERİ SÖNDÜRDÜĞÜM ZAMAN HUZUR BULUYORUM

Vali Öztürk konuşmasında küçük şeylerden mutlu olma gayreti içerisinde olduğunu dile getirerek boş yanan elektrikleri söndürdüğü zaman ülkeye karşı bir borç ödediğinin hissiyatına kapıldığını ifade etti. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alay edenler vali elektrikle suyla uğraşır mı diye küçümseyenler dudak bükenler var, bazı seyahatlerimi kamunun araçları ile değil de umumun araçları ile yaptığım için küçümseyenler var. Ama ben her elektriği bükerken, benim ülkem 300 milyar dolar muhannete borçludur ben hiç olmazsa borcumu böyle ödeyeyim diyorum. Eğer Türkiye kaynaklarına hakikaten sahip olsa, Türkiye’yi seven insanlar mührünü iyi bassa Allah canımı alsın hiç kimseye eyvallah etmeyen bir Türkiye, IMF masalarında koltuğa rahatça oturan ayak ayak üstüne oturan, istediği zaman hadi bana eyvallah kalkıp giden bir Türkiye olur. Sevmiyor muyuz, özlemiyor muyuz bu Türkiye’yi… O ülkenin imarını yapacak eğitim kadroları bu ruhu bu morali verse bize başımız göklere erişmez mi? Bir futbol takımını sevdiğimiz kadar ülkemizi sevmek caiz değil midir?"

Vali Öztürk konuşmanın ardından, salondaki dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 09:12:24
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 13:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?