4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Paşalardan Erzincan çıkarması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, beraberinde kuvvet komutanlarıyla birlikte Erzincan'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ile birlikte 2 askeri uçakla Erzincan'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ilk olarak 3. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret ederek, Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ile görüştü.

3. Ordu Komutanlığı'nın ardından Erzincan Valiliği'ne geçen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanları, valilik binası girişinde Vali Refik Arslan Öztürk ve vali yardımcıları tarafından karşılandı. Polis tören kıtasını selamladıktan sonra Vali Öztürk'le makamında bir süre görüşen Orgeneral Özkök, ziyaretinin anısına Vali Refik Arslan Öztürk'e Genelkurmay Başkanlığı şildini verdi. Vali Öztürk de, Genelkurmay Başkanı Özkök ve kuvvet komutanlarına Erzincan'a özgü el işlemeli bakır tabak hediye etti.

Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanları, valilik ziyaretinin ardından Ordu Evi'nde öğle yemeği yedi. Orgeneral Özkök ve kuvvet komutanları, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere havayoluyla Erzurum'a gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 16:33:14
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 17:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?