4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

PTT 165. yıldönümünü kutluyor

PTT’nin 165’inci kuruluş yıl dönümü olması münasebetiyle Erzincan PTT Başmüdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı.

165 yıl kutlama etkinlikleri kapsamında ilk önce dün sabah Erzincan belediyesi önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törenin ardından Vali Öztürk’ü makamında ziyaret etmek isteyen PTT Erzincan Teşkilatına Vali Öztürk sürpriz yaparak, PTT personelinin 165’inci yıl dönümünü kutlamak için PTT Başmüdürlük hizmet binasına geldi.

Vali Öztürk’ün yaptığı ziyaretin ardından PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık ile PTT personeli sırasıyla Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve Basın kuruluşlarını ziyaret ettiler.

PTT’nin 165’inci kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklamada bulunan Erzincan PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, şunları söyledi: "Halkımıza sunulan hizmetlerinin etkinliğini, kalitesini, güvenirliğini daha da arttırmak amacıyla kuruluşumuzdan bu yana bir çok yeniliği imza atmıştır ve gelişmeler hızla devam etmektedir."

PTT’nin kurulduğu günden bu güne nasıl geldiği hakkında bilgi veren Erzincan PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, şöyle konuştu: "PTT teşkilatı olarak bu yıl itibariyle 165’inci yılımız kutlamaktayız. Buradan da anlaşılacağı gibi köklü bir geçmişe sahip bir kurumuz. PTT kurulduğu günden bu güne hizmetlerini geliştirerek devam ettirmektedir. PTT 1995 yılında telefondan ayrılmıştır. 1999 yılında ilk defa tahsilat yapmaya başlamıştır.

Bu günde bu hizmetleri artırarak devam ettirmektedir. PTT’nin tarihine bakıldığında Ülkemiz içerisinde önemli misyonlar üzerine yüklenmiştir. Haberleşmenin çok önemli olduğu herkesçe bilinmektedir. Bu nedenden dolayı 1840’dan itibaren bu görevi yani insanların iletişimini gerçekleştirmektedir. Özellikle Milli mücadele döneminde PTT teşkilatı üzerine düşen görevi laiği ile yerine getirmiş ve tarih sayfalarında yerini almıştır.

PTT son yıllarda yaptığı atılımlar ile çeşitli hizmetler yerine getirerek Türkiye’nin en fazla otomasyon ağına sahip kurumudur. PTT teşkilatı teknolojinin her türlü kolaylıklarından faydalanarak müşterilerine en iyi hizmeti götürmektedir. Her yıl geleneksel olarak biz kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu yılda kuruluş yıl dönümümüzü en iyi şekilde kutladık. Ramazan ayı içerisinde olmamız nedeniyle kutlamalarımız biraz kısıtlı kaldı inşallah önümüzdeki yıllarda bu dileğimizi yerine getiririz."

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:55:32
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 02:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?