4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Servisçilerin 5 bin YTL isyanı

Erzincan'da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis esnafı, servis plakası tahsisi için 5 bin YTL isteyen Erzincan Belediyesi'ni kontak kapatıp anahtar bırakarak protesto etti.

Yaklaşık 45 servis aracıyla Erzincan Belediyesi önüne gelen servisçiler, araçlarını belediye önüne park ettikten sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra servisçiler adına bir açıklama yapan Yunus Zeytun, hiçbir servis sahibinin istenen 5 bin YTL'yi ödemeye gücünün yetmediğini belirterek, araçlarının birçoğunun krediyle alındığını ve bankalara rehinli olduğunu söyledi.

Servisçiler açıklamanın ardından "Başkan buraya" sloganı atarak, kontak anahtarlarını yere bıraktı. Başkan Mehmet Buyruk ile görüşmek istediklerini dile getiren servisçiler, ancak kendi aralarından seçecekleri 2 temsilcinin başkanla görüşebileceğini ifade eden Belediye Özel Kalem Müdürü Ahmet Polat'a bir süre tepki gösterdi. Yaklaşık 1.5 saatlik beklemenin ardından yapılan görüşme teklifini kabul eden protestocu servisçiler, araçlarını belediye önünde bırakıp saat 19.00'da Başkan Mehmet Buyruk ile görüşmek üzere ayrıldı.

Belediye Encümen Toplantısı sonrası basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Buyruk, S Plaka tahsisi için belirlenen rakamın servisçilere daha önce iletildiğini ve kendilerinin rakamı kabul edip ödeme kolaylığı istedikleri belirterek, Belediye Meclisi'nin 5 bin YTL plaka bedelinin 3 taksitte ödenmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 17:21:24
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 13:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih erdoğan IP: 85.104.198.xxx Tarih : 11.10.2005 18:09:22
kimsenin ekmeğiyle oynamasın lar ben bursa dan bir erzincan lıyım.lütfen serviscilere kolaylık sağlansın