4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Su ihtiyacı için 6 kuyu açıldı

Erzincan Belediyesi, Kurutilek mevkisinde açtığı 6 su kuyusu ile Erzincan'ın büyük bir bölümüne su verecek. Belediye ayrıca su kuyularında yüzde 50 oranında elektrik tasarrufu yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan'ın günlük su kapasitesinin 350 litre/saniye olduğunu ve Beytahtı mevkisinden gelen su ile şehrin su ihtiyacına cevap verdiklerini, buradaki elektrik sarfiyatının ise Erzincan Belediyesi'ne aylık ortalama 150 bin YTL'ye mal olduğunu ifade etti.

Çalışmaların kendinden önceki belediye başkanları tarafından başlatıldığını söyleyen Başkan Buyruk, çalışmalara hız vererek Kurutilek mevkisinde bulunan 6 adet su kuyusunu kısa bir süre içerisinde faaliyete geçireceklerini söyledi.

Kurutilek mevkisindeki projeye 1 milyon 300 bin YTL para harcandığını belirten Başkan Buyruk, “Erzincan Belediyesi şu ana kadar içme suyu ihtiyacını beytahtı mevkiinde bulunan kuyulardan motor ile çekerek karşılıyordu. İçme suyunu elektrik kullanarak elde etmemiz nedeniyle Belediyeye ağır yük getiriyordu. Bizden önceki belediye başkanı döneminde Kuritilek mevkiinde 6 adet içme suyu kuyusu açılma çalışmaları başlatılmıştı. Bizde çalışmalarımıza hız vererek burada faal hale geçmeyi hedefliyoruz. Büyük oranda çalışmalar tamamlanmış olup kısa bir süre içerisinde içme suyu ihtiyacını bu bölgeden karşılar duruma geleceğiz. Beytahtı'ndaki kuyulardan şehir geneline verilen sudan aylık ortalama 150 bin YTL elektrik parası ödüyorduk bu kuyular sayesinde bu parayı ödemeyeceğiz bunun daha az bir kısmı para ödeyeceğiz. Kurutilek mevkisindeki kuyuların aktif hele gelmesi ile birlikte şehrin 236 litre/saniyelik su ihtiyacını bu bölgeden karşılayacağız. Geri kalan 114 litre/saniyelik su ihtiyacını ise Beytahtı bölgesinden almaya devam edeceğiz. Bu proje ile birlikte elektrik sarfiyatını yüzde 50'ye indirmiş olacağız" diye açıklamada bulundu. Özel bir firma tarafından kuyulardaki suyun ana şebekeye taşınması için boruların döşenme işinin yapıldığını anlatan Buyruk, Erzincan'ın bütün su ihtiyacının karşılanması durumunda ise Beytahtı bölgesinde su kuyularının çalıştırılmayacağına değindi. Mehmet Buyruk, "Cazibe sistemi kullanılarak şehre su dağıtımını yapacağız. 5.5 kilometrelik bir alana boru döşemesi yapılacaktır. Bu proje ile Erzincan'ın 25 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız” açıklamasında bulundu.

Kurutilek mevkiinde yapılan projenin bitirilmesine müteakiben yeni bir içme projesi daha başlatarak Erzincan’ın içme suyu sorununu tamamen çözüleceğini belirten Başkan Buyruk, “ Çarhanek civarında bir su tespit ettik. 12 kilometrelik alandan bu suyu cazibe yolu ile taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:53:16
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 14:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?