4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tören alanı tiyatro sahnesi gibi oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Erzincan'da coşkuyla kutlandı. Belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama törenleri, Ordu Caddesi'nde devam etti.

Törenlerin ikinci bölümünde 3. Ordu Komutanlığı tarafından dağıtılan bayraklar kutlamalara canlılık ve renk kattı. Ordu Caddesi'nde törenlerde ilk olarak, Vali Refik Arslan Öztürk, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, tören birliklerinin ve vatandaşların bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tankcı Kurmay Binabı Alaattin Koç, günün önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmanın ardından askeri birlikler tarafından tören geçişi yapıldı. Geçiş sırasında, bayram törenlerinin yapıldığı platformda ve askeri araçlar üzerinde 30 Ağustos Zaferi'ni anlatan canlandırmalar, kutlamalara renk kattı. Kutlamalarda savaş uçaklarının gösteri uçuşu da töreni izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Erzincan'daki törenlere, Vali Öztürk ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yöney'in yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Tevhit Karakakaya ve Talip Kaban, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, üst düzey askeri yetkililer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 17:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?