4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Uçak Erzincan'a inemedi

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 657 sefer sayılı Erzincan-Ankara-İstanbul uçağı, hava muhalefeti dolayısıyla Erzincan'a inemeyince, burada bekleyen 98 yolcu mağdur oldu.

Memleketlerine bayram ziyaretine gelen ve İstanbul'a dönmek isteyen vatandaşlar, bugün hava alanına gittiklerinde THY'ye ait uçağın Erzincan'a inemeyeceği haberini aldı.

1 saate yakın bir süre yetkililerden cevap ve çözüm yolu bekleyen yolculardan Aykut Pamir, Mücahit Özen ve Şahin Varlı, hava muhalefeti sebebiyle uçak seferi iptalinin gerçekçi bir gerekçe olmadığını, personel yetersizliği nedeniyle seferin yapılamadığını ileri sürdü.

Yolcular, THY'nin 98 yolcusunu Erzincan'da terk ettiğini belirterek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yardım istedi. Yolcular, "Herkes Pazartesi günü işbaşı yapacak. Okullar açılacak. Ancak uçağın iptal edilmesi sebebiyle bu insanlar mağdur olmuştur" açıklamasında bulundu.

Öte yandan hava limanında bekleyen yolcuların ek sefer talebi gerçekleşmeyince yolcular, geri döndü. THY yetkilileri ise uçak seferinin hava muhalefeti sebebiyle iptal edildiğini, yolcuların biletlerini geri alacaklarını, ya da çevre illerde boş uçak varsa oralara sevk edileceklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 19:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?