4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali: Övgü yerine eleştiri alıyorum

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, tutumlu davranışlarının, övgü yerine eleştiri aldığını belirterek, "Ama buna rağmen yılmıyorum ve savurganlığı önlemeyi marifet sayıyorum" dedi.

Konuyla ilgili olarak Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Öztürk, yılda 142 milyar lira vergi alınan Otlukbeli İlçesi'nde, 2005 yılının 11 ayında devletçe yapılan harcamanın 1 trilyon 187 milyar lira olduğuna dikkati çekerek, bu harcamanın içerisinde, İlçe Jandarma Komutanlığı, sağlık personeli, İlçe Özel İdaresi ve belediye personelinin maaşlarıyla diğer sosyal giderlerin bulunmadığını söyledi.

Erzincan'ın merhum Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun da, Otlukbeli'ye yaptırılan hükümet konağının büyüklüğüyle ilgili olarak, 'Bütün ilçeyi oturtsanız dahi boşluk kalır' dediğini hatırlatan Vali Öztürk, şunları söyledi:

"Ülkemizin çelişkilerle dolu acı gerçekleri karşısında oturup düşünmemiz gerekir. Kaynaklar doğru ve yerinde kullanılmış olsaydı, bulunduğumuz yerden çok daha yukarılarda olurduk. Kimseye eyvallah etmezdik. Ben bu gerçeği bilerek ve anlayarak davranmaya çalışıyorum. Harcamaları yaparken aklıma ve vicdanıma danışıyorum. Ülkemin borçlu olduğunu, halkımın fakir olduğunu hatırlıyorum.

Ama buna rağmen övgü değil, yergi alıyorum. Bu yüzden adım 'Eli sıkı'ya çıkarıldıysa da, bereket versin bu huyumdan vazgeçmedim. Vazgeçmeye de asla niyetli değilim. Milletin parasını kendi paramdan 40 kat daha değerli biliyorum. Bugün bana, 'Erzincan'da yaptığın en hayırlı iş nedir?' diye sorsalar. Çayırlı'daki hükümet binasını bir kat eksik yaptırdığım örneğini veririm. Bir katını eksik yaptırmayı başarı sayıyorum. Yıllarca sürecek israfı önlediğimi düşünüyorum. Yapılan her şey eser değildir."

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 22:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CETIN GÜNEY IP: 213.7.166.xxx Tarih : 17.12.2005 20:08:21
SAYIN VALIM. SIZI SAYGI ILE SELAMLIYORUM. BEN ALMANYANIN KASSEL SEHIRINDE YASAYAN, ERZINCAN ILI OTLUKBELI LI. BIR TÜRK VATANDASIYIM. ISMIM CETIN GÜNEY. SIZE ALMANYADAN YAZIYORUM. SIZIN FIKIRLERINIZE KATILIYORUM VE SIZE SAYGI GÖSTERIYORUM. AYNI FIKIRDEYIM. INSANLAR, ILCELER, ILLER DEVLETLER VE MILETLER TÜKETTIGINDEN FAZLA ÜRETTIKLERI MÜDET DAHA VERIMLI OLURLAR VE BÖYLE OLMALI. RAHMETLIK SAYIN RECEP YAZIZI OGLU HER ZAMAN HER OTURUMDA BIZIM HÜKÜMET KONAGINDAN BAHSEDER IDI. BIZ OTLUKBELILILER OLARAK DIYIYORUZKI. DEVTET BABADIR. DEVLET ANADIR. DEVLET CANDIR. BIZ OTLUKBELILILIE OLARAK GEREKTIGI ZAMAN HIC GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN DEVLETIMIZE SEVE SEVE TATLI CANIMIZI VERIRIZ VE ZAMANINDA DEVLETIMIZE SEHID BILE VERDIK. YINEDE DEVLETEN BIR EMIR GELIDIGI, ZAMAN ONU SEREF, NAMUS VE BIZI YARATAN MEVLANIN EMRI GIBI GÖRÜR HEMEN YERINE GETIRMEK ICIN CANIMIZ PAHASINA BILE OLSA GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN VERIRIZ. BIZ OTLUKBELILILER OLARAK TABI BABA DEVLETTEN ISTEKLERIMIZ VAR. YILARCA DEVTETIMIZ BIZE OTLUKBELINE. BIR ATOLYAMI KURDU? BIR IMALATHANEMI KURDU? GENCLERIMIZIN BIRINE BIR ISTIHDAMI SAGLANDI TABI OTLUKBELI HER GECEN GÜN GÖC VERIYOR. SAYIN VALIMIZ BUNUN ICIN BIR PIROJENIZ VARMI GÖCÜ DÜRDURMAK ICIN. BENIM EN BÜYÜK ÖZLEMIM INSAN DOGDUGU VERDE DOYSUN. 18 YASINA GIRMIS BIR GENCIMIZ OTLUKBELINDE CALISMAK ISTERSE ONA IS IMKANI. BIZ DEVLET BABADAN ISTERIZ. BIZIM VATANDASLIK HAKIMIZ. VATANA DEVLETE VERIMLI OLMAK ICIN CALISMAK ISTERIZ. SAYIN VALIMIZ. OTLUKBELI ILCESININ 2005 YILININ 11 AYINDA DEVLETCE YAPILAN HARCAMASI 1 TIRILIYON 187 MILIYAR LIRA OLDUGUNU BILDIRIYORSUNUZ. SAYIN VALIMIZ, DIYER ILCELERIN 1 YILIK DEVLETCE HARCAMASI BIZDEN AZMI, CAYIRLININ, ILICIN, KEMALIYENIN, REFAHIYENIN,TERCANIN, ÜZÜMLÜ ILCELERIMIZIN. DEVLETCE YAPILAN HARCAMALARININ NE ONLARDAN HIC KIMSE BAHSETMIYOR. SAYIN VALIMIZ AVRUPADA YASAYAN 100 LERCE AYLEMIZ VAR. ISTANBULDA YASAYAN 100 LERCE AYLEMIZ YAR. AYRUPADA YASIYAN 1000 LERCE KISIMIZ ISTANBULA VE TÜRKIYENIN CESITLI SEHIRLERINE YATIRIM YAPTILAR. ISTANBULDA YASIYAN 1000 LERCE KISIMIZ, HEMISERIMIZ, TICARET ILE UGRASIYORLAR ÜRETIYORLAR, HIZMET EDIYORLAR KÜCÜKTE OLSA IMALAT HANELER VAR, PAZARLAMA YAPIYORLAR. YANI DEVLETE KATKIDA BULUNUYORUZ VERGI VERIYORUZ. INANIYORUM BIZ OTLUKBELILLER OLARAK DEVLETE KATKIMIZ VERDIOGIMIZ ALDIGIMIZDAN DAHA COK BÖYLEDE OLMALI. DEVLET BABA BIZE IMKAN VERSIN SEVE SEVE DAHA FAZLA DEVLETE HIZMET ETMEYE HAZIRIN. SAYGI ILE SELAMLARIMI SUNARIM.