4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

YÖK'e üniversite tepkisi

Türk-İş Erzincan İl Temsilcisi ve Belediye-İş Erzincan Şube Başkanı Hasan İşcan, Erzincan'a üniversite kurulması için gerekirse Ankara'ya kadar yürüyebileceklerini söyledi.

Türkiye'de, kriterlere uydukları için sadece 4 ilde yeni üniversite kurulabileceği yönünde hükümete görüş bildiren Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) tepki gösteren Hasan İşcan, Erzincan'ın 1990'lı yılların başından itibaren üniversite kurulması için çaba gösterdiğini ve bunun Erzincan halkının en büyük hayallerinden biri olduğunu vurguladı. "Biz artık üniversitemizi istiyoruz" diyen Hasan İşcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Erzincanlılar olarak, sivil toplum örgütleri olarak bu konuda elimizden gelen ne varsa yapacağız. Gerekirse Ankara'ya yürürüz. Erzincan'daki bütün yetkililer, ilgililer, hepimiz, üniversitemizin tabelası dikilinceye kadar Ankara'ya yürürüz."

YÖK'ün üniversite kurulmasıyla ilgili görüşünün alınmasına karşı olmadıklarını kaydeden Hasan İşcan, "Ancak neticede kararı verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Biz Erzincan halkı olarak, fakülteleri, yüksek okulları ve yurtlarıyla şehrimizin üniversite için hazır olduğuna inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?