24
Mayıs
2024
Cuma
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Bozoğlak'a köy konağı

BOZOĞLAK KÖY KONAĞI TEMELLERİ ATILDI

Kemah Bozoğlak Köyü Muhtarlığı ve Bozoğlak Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği tarafından devlet millet işbirliği çerçevesinde Bozoğlak Köyü’ne kazandırılması arzu edilen köy konağının temelleri atıldı.

Bozoğlak Köyü Muhtarlığı ve Bozoğlak Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği’nin ortak çalışmaları sonucunda 2010 yatırım programı kapsamında onaylanan köy konağı inşaatının temelleri eski ismi harmanlar olan alanda atıldı. Köy konağının projesi Bozoğlak Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği eski başkanı Hüseyin Çakmaktaş tarafından çizildi.

Yeri ve projesi belirlenen Konak İnşaatı öncelikle bayındırlık tarafından onaylandı ve akabinde Kemah Kaymakamlığı tarafından ihaleye açıldı. İhale neticesinde 97 bin TL bedelle bir firma tarafından Konak İnşaatını yapımı üstlenildi. Bozoğlak Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği Başkanı Ercan Babacan temeli atılan köy konağı inşaatı ile ilgili bir açıklama yaparak “Yaklaşık olarak 170 metrekare üzerinde bulunan tek katlı bina planında 80 metrekarelik ana salon, muhtarlık odası, misafirhane, mutfak, banyo ve bay bayan WC’leri bulunmaktadır. 90 gün içinde bitimi gerçeklenmesi beklen köy konağının; köyde yapılan toplantı, taziye, düğün, misafir ağırlama, muhtarlık idari yönetimi vb çok amaçlı hizmeti görmesi bakımından köyün değerleri arasında önemli bir yer edinecek. Bu anlamda köyümüze kazandırılacak Köy Konağımızın hayırlara vesile olmasını ve huzur içinde bir an içince bitirilerek sağlık bir şekilde kullanılmasını temenni ederim. Geçmişten bugüne emeği geçenlere de ayrıca şükranlarımızı sunar, köy konağı ile ilgili köylü ve hemşerilerimizden desteklerini esirgememelerini temenni ederim.” dedi.

BOZOĞLAK KÖY KONAĞI TEMELLERİ ATILDI
BOZOĞLAK KÖY KONAĞI TEMELLERİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?