8
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Hayvancılığa yatırım sürüyor

HAYVANCILIĞA YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Son yıllarda modern hayvancılık tesislerinde hızlı bir artış gösteren Erzincan’da bu alandaki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

Erzincan’ın Kemah ilçesinde Kemahlılar Besicilik Ve Süt Ürünleri Ticaret AŞ tarafından Erzincan’ın en büyük ve en modern işletmelerinden birisi kuruldu.

Toplam 450 başlık kapasiteye sahip tesis süt sığırcılığı işletmesi ve süt ürünleri tesisi olarak faaliyet gösterecek. Kurulan entegre tesiste sadece işletmenin kendi ürettiği süt değil bölgenin sütü de işlenecek.Kemahlı işadamlarından Ahmet Bayat ve Şükrü Balcı’nın önderliğinde kurulan tesise ziyarette bulunan İl Tarım Müdürü Ali Lek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Ziyarette konuşan tesisin kurucularından işadamı Şükrü Balcı, Amerika Birleşik Devletlerinden ithal ettikleri büyükbaş hayvanlarla sadece Erzincan’ın değil Doğu Anadolu Bölgesinin en modern tesislerinden birini inşa etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Toplam 8 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Balcı tesisin organik süt üretimi gerçekleştireceğini söyledi. İleriki aşamada fabrikasyon olarak Erzincan tulum peyniri üreteceklerini söyleyen Şükrü Balcı, bu alanda bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. Üretilen sütün anında sağımdan kazanlara ve işleme aşamasına geçeceğini kaydeden Balcı, üretimde hijyenin yüzde 100 sağlanacağını söyledi. Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek ise, kurulan entegre tesisin Erzincan için büyük önem taşıdığını söyleyerek, hayvancılıkta yaşanan umut verici gelişmelere dikkat çekti. Erzincan’ın hayvancılık için çok avantajlı bir bölge olduğuna vurgu yapan Lek, Erzincanlı işadamlarının kendi memleketlerinde yaptıkları tarımsal yatırımların hem işadamları hem de Erzincan için büyük avantajlar sağlayacağını söyledi. Erzincan’da tarımsal alanda yapılan yatırımların asla karşılıksız kalmayacağını söyleyen Lek, İl Tarım Müdürlüğü’nün bu alanda tüm yatırımcılara her türlü teknik desteği sağlayacağını kaydetti.

HAYVANCILIĞA YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 11:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?