8
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Köy okulları yenileniyor

KEMAH’TA KÖY OKULLARI MODERNLEŞTİRİLİYOR

Erzincan’ın Kemah ilçesi’nde köy okulları yenileniyor.

Öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim görmeleri için çalışmalarını sürdüren Kemah Kaymakamlığı yıpranmış köy okullarını modernleştiriyor.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Gökmen Çiçek “Eski yıllarda yapılmış olan köy okullarımızın yıpranmış hali eğitimin kalitesinin düşmesine, ayrıca fırsat eşitsizliğine neden olmakta ve bu okulların lavabolarının kullanışsız durumu öğrencilerimiz için sağlık yönünden olumsuz bir durum meydana getirmekteydi. Ayrıca öğretmenlerimizin yaşadığı alanların kullanışsız durumları da motivasyonlarını olumsuz olarak etkilemekteydi.

Kaymakamlık olarak köy okullarının modernleştirilmesi ve sağlıklı hale getirilmesi için, hazırlanan proje kapsamında okulların durumları tek tek değerlendirilerek çalışmalar yapıldı ve okullarımızın tamamına yakını modern sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Bozoğlak Köyü İlköğretim Okulunun çatısı tamamen değiştirildi. Boya badana işleri yapılarak modern bir görümüm kazandırıldı. Okula ait lojmanın zemin kaplamaları ve boya işleri yapılarak, okul çevresi ihata duvarı yine Kaymakamlığımız tarafından yaptırıldı.

Mermerli Köyü İlköğretim Okulunun akıtan çatısı onarılarak, iç ve dış cephesinin boya ve badanası yapıldı. Kapılar değiştirilerek, tuvaletlerin tesisatları yenilendi.Islak zeminler ve duvarlar fayans kaplandı. Eğitime elverişli olmayan Kemeryaka Köyü İlköğretim Okulumuza, iç ve dış bakım onarımı yapılarak modern bir görünüm kazandırılarak, sağlıklı ve daha iyi koşullarda eğitim olanağı sağlandı. Doğanbeyli ve Kerer Köyü İlköğretim Okullarımızın da iç ve dış boya badana işleri ile bahçe düzenlemesi yaptırılarak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Bu çalışmalar ile öğrencilerimiz daha modern, fiziki görünümü daha güzel bir okulda eğitim öğrenimlerini sürdürebilecekler.” dedi

KEMAH’TA KÖY OKULLARI MODERNLEŞTİRİLİYOR
KEMAH’TA KÖY OKULLARI MODERNLEŞTİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 09:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?