19
Mayıs
2024
Pazar
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Camiler ve din görevlileri haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Hafta dolayısıyla açıklama yapan İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkay, hafta içerisinde Mevlid okutularak, din görevlilerince 25 Hatim okunduğunu belirterek şöyle dedi: 

"Yapılan etkinlikler ve yardımlar müftülük personelinin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Yine müftülük görevlilerince tespit edilen yardıma muhtaç vatandaşlara ilçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ile diğer komisyon üyelerinin katılımıyla Cumartesi akşamı verilen iftar yemeğinde bir araya gelinerek gönülleri alınmıştır. Daha sonra ihtiyaçlı vatandaşlara da paketler halinde gıda yardımında bulunuldu. Geçmiş yıllarda İlçe müftülüğümüzde görev yapıp bugün emekli olmuş vatandaşlarımız ziyaret edilerek kendilerine çiçek ve çikolata takdim edilerek moral verilmiştir. Erzincan'daki yüksek okullarda öğrenim gören 3 öğrenciye de nakdi yardımda bulnulmuştur. 
İlçemizdeki tüm camiler gezilmiş bakım ve temizliğinin yapıldığı görülmüş, eksik yerlerinin düzeltilmesi konusunda görevliler uyarılmıştır. 
Camilerimizin hayatımızdaki yeri ve önemi vaaz ve hutbelerde işlenmiş olup, oluşturulan komisyon yapılanları değerlendirmiş, önümüzdeki yılda da hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi hususunda görüşerek iyi dilek ve temenilerde bulunuldu."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 10:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?