20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

İlçelerde tarımsal yatırımlar

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) tarafından ortaklaşa olarak Erzincan ve Sivas illerinde uygulanan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında 2008 yılında da yatırımlara devam ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, 2005 yılından bu yana uygulanan proje kapsamında Erzincan'da önemli yatırımlara imza attıklarını kaydederek, 2012 yılına kadar da proje kapsamında yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Müdür Lek, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Kırsal alanda uygulanan kalkınma projeleri her zaman uygulandığı yörelere büyük yararlar sağlamıştır. Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi de bunlardan birisidir. 6 ilçemizde uygulanan bu 30 milyon dolarlık proje sayesinde hem tarımsal hem de altyapı anlamında önemli yatırımlar yapılmaktadır. Buradaki amaç projenin uygulandığı yörelerde hem tarımda üretim ve kaliteyi artırmak hem de insanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesini sağlamaktır.

Proje kapsamında 2008 yılında öncelikli olarak Refahiye, Otlukbeli, Tercan, Çayırlı, Kemah, İliç ilçelerimize bağlı köylerde kaba yem açığının önlenerek hayvancılık sektörünün yem ihtiyacını karşılayabilmek için yonca, korunga ve silajlık mısır tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Adı geçen 6 ilçemize 6 ton yonca tohumluğu, 17 ton korunga tohumluğu ve 1 ton silajlık mısır tohumluğu dağıttık. Önümüzdeki aylarda ise altyapı yatırımlarımız daha da hız kazanacak.

Altyapı yatırımları kapsamında 8 köyümüze doğal arıtmalı kanalizasyon şebekesi, 12 adet sıvat yapımı, 1 adet köprü ve 1 adet istinad duvarı yapımını bu yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Buradaki amacımız insanlarımızın yaşadığı yerlerdeki hayat standartlarını belirli bir seviyeye taşımak amacını gütmektedir. Uygulamakta olduğumuz proje gerek ilçe kaymakamlarımız gerekse halkımız tarafından takdirle karşılanmaktadır."diye konuştu.

Projenin uygulandığı köylerde çeşitli eğitim programları ile kurs faaliyetlerinin de düzenlendiğini kaydeden Tarım İl Müdürü Ali Lek, tarımda verimliliğin artırılması ve çiftçilerimizin daha çok üreterek daha çok kazanmaları ile için proje ekibinin ve tarım teşkilatının seferber olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 01:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İHSAN YILMAZ IP: 78.172.175.xxx Tarih : 12.01.2009 00:23:27

Öncelikle bu proje kapsamına katılan ve planlayan herkese sonsuz teşekkür ederim.çok iyi bir proje birçok yerlerde böyle projeler henüz görülmedi erzincan belediyesine çok teşekkürler...