18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Kaymakam Pehlivan'dan raftingli tanıtım

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde Kaymakam Ali Hamza Pehlivan'ın öncülüğündeki bir grup kamu personeli, bölgenin doğa sporlarıyla ilgili tanıtımına katkıda bulunmak için Fırat Nehri'nde rafting yaptı.

Kemah Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ın bölgenin doğa sporları potansiyeline dikkat çekmek amacıyla başlattığı çalışmalara destek veren ilçedeki bazı kamu kuruluşlarının temsilcileri ilk kez rafting sporuyla tanıştı. Erzincan-Kemah Karayolu Alpköy mevkiinde biraraya gelen Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Gültekin Baran, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Halil İltaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Turan Yakut ile İlçe Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü personeli, Erzincan Doğa Sporları Derneği'nin profesyonel raftingcileri nezaretinde hazırlıklarını yaparak botlara bindi. Alpköy mevkiinden başlayan ve ilçe girişindeki Sultan Melik mevkiinde sona eren 20 kilometrelik parkuru yaklaşık 3 saatte kat eden acemi raftingciler, suyun durgun olduğu yerlerde kürek çekerek ilerlemeye çalıştı. Parkur boyunca Soğuk Sular mevkiinde bir süre mola veren Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve kamu kuruluşlarının yöneticileri, rafting sonunda yorgun düştü.

Etap sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, bölgede zaman zaman terör olaylarının yaşandığını buna rağmen bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak için rafting yaptığını hatırlatılması üzerine, "Dünyanın her yerinde terör var. Terörün amacı zaten bu tür faaliyetlerin önünü kesmek. Ama bizim bunlara fırsat vermememiz lazım. Belki de bugün biraz olsun onu vurgulamış olduk" dedi.
Rafting yapmayı düşünen herkesi Kemah'a beklediklerini ifade eden Kaymakam Pehlivan, "İnanıyorum ki buraya gelenler görecek ki; burada sıkıntıdan çok güzellik var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 09:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?