18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Kemahlı işadamından köyüne konak

Kemah'a bağlı Özdamar Köyü’nde işadamı Yavuz Peker tarafından yaptırılacak köy konağının temeli törenle atıldı. İstanbul’da yaşayan işadamı Yavuz Peker’in doğup büyüdüğü köyüne yaptıracağı çok amaçlı köy konağının temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Törene İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Şükrü Balcı, İlçe Emniyet Müdürü Nesimi Doğan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Pehlivan, 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Kemah’ın özellikle son 50 yılda ekonomik nedenlerden dolayı sürekli göç verdiğini belirterek, "Ancak bu gidişler onların memleketlerini unutmasına yol açmamıştır. Her vesileyle doğdukları topraklara olan bağlılıklarını göstermişlerdir. Bunu sadece sözle değil, yaptıkları somut çalışmalarla göstermişlerdir. İşte bugün burada işadamımız Yavuz Peker’in bütün masraflarını üstlenerek kendi köyüne yaptırdığı çok amaçlı köy konağı inşaatının temelini atıyoruz. Memleketini unutmayıp buralara yatırım yapmak suretiyle sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi.

İşadamı Yavuz Peker ise 46 yıl önce ekonomik nedenlerle göç ettiği köyüne olan özleminin kendisinde daima olduğunu dile getirerek, "Bunun anısı olarak köyümüzün ihtiyacı olan ve çevre köylere, ilçemize ve de insanımıza faydalı olacağına inandığım böyle bir tesisi yapmayı uygun buldum. Gelecekte başka tesisler de yapmak istiyorum. Bunu yapmak benim için bir görevdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından köy konağının temeli atıldı. İçerisinde fırın, soğuk hava deposu, misafirhane, morg ve gasılhane bulunacak köy konağının, 180 metrekare kapalı kullanım alanı olmak üzere toplam 360 metrekarelik alan üzerine kurulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 12:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?