19
Mayıs
2024
Pazar
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Nüfusta numaralama çalışmaları

Kemah İlçesi Kaymakamlığı'nca nüfusta numaralama çalışması ve adrese dayalı kayıt sisteminin tanıtıldığı bir toplantı yapıldı. 

Kemah Lisesi Konferans Salonu'nda Kaymakam Ali Hamza Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıya daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 

Kemah Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan,"Nüfus Kanununda yapılan değişiklikle, daha önce olduğu gibi nüfus sayımı yapılmayacak. Bundan sonraki nüfus sayım sistemi yeni bir şeklil aldı. Bununla ilgili olarak ilk çalışmalarımızı yapmış olduk. Öncelikle bu proje güncel, stratejik ve aciliyet arz eden bir projedir. Hükümet almış olduğu kararla 2007 yılı içinde bu projenin sonuçlanmasını istiyor. Ülkenin nasılki maden haritasını çıkarıyorsak, hepsinden daha değerli olan insanımızın yapısını da, bu projeyle ortaya çıkaracağız. Yaş durumundan sağlık durumuna kadar hepsine anında ulaşma imkanına kavuşacağız. Bizim en büyük milli gücümüz ve değerimiz insanımızdır. İnsanımızı en iyi şekilde tespit etmenin yolu ve yöntemi araştırılmış ve bu çalışma sistemi ortaya konmuştur." dedi. 

Yeni yapılacak uygulamada daha önceleri olduğu gibi sokağa çıkma yasağının olmayacağını vurgulayan Kayamakam Pehlivan, " Mükerrerlik ve karışıklık riski de ortadan kalkacaktır. En önemlisi de vatandaşın bundan sonra kurum ve kuruluşlarına gittiği zaman bürokratik işlemlerle karşılaşmayacaklarıdır. Bu sistem okul kayıtlarında, seçmen listelerinde de büyük kolaylıklar sağlıyor. Aralık ayına kadar ilçemizdeki binaların tesbiti yapılarak tüm binalar kayıt altına alınacak ve insanlarımızda adres olarak belirlediği bina ile irtibatlandırmış olacak. Bütün resmi işlemlerde verilen bu adresler kullanılacak. Binası olan insanlar içinse daimi olan adresleri esas alınacak. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızın bu kayıt sistemi dışında kalma şansı yoktur. Hatta yurt dışında çalışan vatandaşlarımız da bulundukları ülkelerde bulunan konsolosluklar aracılığıyla bu hizmetten faydalanacaklardır. Binaların numaralandırmasına yönelik çalışmalar Aralık 2006 tarihine kadar bitirilmesi gerekmektedir. Haziran 2007'de ise kayıt sisteminin tamamlanması hedeflenmektedir." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?