23
Mayıs
2024
Perşembe
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Öğrencilerden çevre kampanyası

Kemah'ta Necatibey İlköğretim Okulu öğrencileri, "Bir Kitap Bir Hayat Kurtarır" kampanyasının ardından şimdi de "Temiz Çevre,Temiz Toplum" sloganıyla katı atık toplama kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında bilgi veren Necatibey İlköğretim Okulu Müdürü Recep Ballı, 5. sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmeni Fahri Küçüktaş öncülüğünde "Geri Dönüşümlü Evsel Atıkları Toplama Projesi" adı altında bir çalışma başlattığını belirterek, "İlçemizde evlerimizde, işyerlerimizde ve çevremizde atık durumdaki her türlü kağıt, demir, plastik gibi maddeleri çocuklarımız değerlendirilmek üzere topluyor. Bu çalışmayı yaparken her türlü sağlık önlemini de göz önünde bulunduruyorlar. Toplanan atıklar, kaymakamlığımızın bu proje için tahsis ettiği depoda biriktiriliyor. Toplanan atık maddelerden elde edilecek gelirle, çocuk parkımıza çeşitli türde fidan ve çiçek alarak dikeceğiz" dedi.

Vatandaşları da çocuklara destek olmaya çağıran Ballı, "Kampanyamıza bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğiz. Çünkü kullanılan kağıt ve plastik gibi maddelerin hepsi ya yakılıyor ya da çöpe atılıyor. Biz bu çalışmayı yaparak atıkların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Ama bizlerin asıl amacı çocuklarımızın çevre konusunda bilinçli olması ve çocuklara çevremizi güzelleştirip korumamız gerektiğini anlatmaktır. İlçemizdeki tüm herkesi öğrencilerimizin bu çalışmasına destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?