30
Mayıs
2024
Perşembe
KEMAH - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Sultan Melik şenliği hatırası

Erzincan'ın Kemah ilçesinde bu yıl 11.'si düzenlenen Geleneksel Sultan Melik Tarih Kültür ve Spor Şenlikleri bugün başladı.

7 Temmuz 2007


Kemah Kaymakamlığı, Kemah Belediyesi ve merkezi İstanbul'da bulunan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği şenlik, Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan milletvekili adayı eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erzincan bağımsız milletvekili adayı Sosyal Çalışma ve Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin diğer milletvekili adayları ve vatandaşların katılımıyla saat 09.30'da Melik Gazi Türbesi'ni ziyaret etmesiyle başladı.

Daha sonra Belediye Parkı'nda devam eden şenliğin açılış töreninde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sılada düzenlenen şenliklerin ve dostluk turnuvalarının sürekli devam edeceğini belirtti.

Yıldırım, "Çünkü bu ülkede asırlardan beri birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşadık. Bundan böyle de aynı şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Bizim bu birliğimizi, beraberliğimizi hiç kimsenin bozmaya, zayıflatmaya gücü yetmez, bundan adım gibi eminim" diye konuştu. Törendeki konuşmalardan sonra şenliğe destek verenlere plaket verildi. Açılış töreninin ardından Kemah Kaymakamlığı tarafından yaptırılan futbol sahaları ve soyunma odaları gezildi. Sahanın açılışında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Vali Ali Güngör, kaleye penaltı atışı yaptı. Binali Yıldırım ve Vali Güngör'ün atışları golle sonuçlandı.


Gurbette yaşayan Kemahlıların da yoğun ilgi gösterdiği şenliklerin öğleden sonraki bölümü ise, Kemah-Erzincan Karayolu üzerindeki Soğuksular piknik alanında gerçekleştirildi. Burada verilen yemeğin ardından halk oyunları gösterileriyle başlayan etkinliklerde güreş müsabakaları ve dana güzellik yarışması yapıldı. Güreş müsabakalarında rakiplerini yenmeye çalışan genç güreşçiler, bazen hızlarını alamayarak seyircilerin arasına daldı. Aşırı sıcağa rağmen oldukça çekişmeli geçen güreşlerin ardından 7 dananın katıldığı dana güzellik yarışması yapıldı. Danalarını yarışma jürisinin önüne getirmeye çalışan yetiştiriciler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Podyuma çıkmakta direnen danalar güçlükle jürinin ve vatandaşların beğenisine sunuldu. Yarışma sonunda Doğanköy'den Eren Ulutürk'ün 5 aylık danası birinci olurken, Alp Köyü'nden Ali Küçükkaya'nın 4 aylık dişi danası ikinci ve yine Doğanköy köyü'nden İsmail Urtekin'in 7 aylık erkek danası üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan dananın sahibi 1 tam altın, ikincisi yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Danalara ise birer torba yem verildi.


Kemah'a özgü yöresel ürünlerin de kurulan bir standta sergilendiği şenlik Cumartesi günü futbol müsabakaları, yamaç paraşütü gösterileri ve rafting etkinlikleriyle devam edecek. Kemah şenlikleri pazar günü Erzincan 13 Şubat Stadı'nda yapılacak Kemahlılar Futbol Turnuvası final müsabakasının ardından sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?