19
Mayıs
2024
Pazar
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Dağcılar nefes kesti

Kemaliye ilçesinde devam eden 30. Kültür ve Doğa Sporları Şenliği'nin 4. gününde düzenlenen dağcılık etkinliğine katılan profesyonel dağcılar, yaptıkları kaya tırmanışlarıyla nefes kestiler.

Koçan Mahallesi'ndeki 300 metre yüksekliğindeki Koçan Şelalesi'ne tırmanan 1 bayan 4 dağcı, gelecek yıl yılki şenliklerde yapılacak tırmanışlar için yeni rotalar belirlediler. Yer yer 90 derece eğimli dev kayalara tırmanan dağcılar ilçenin doğal güzellikleriyle aynı fotoğraf karesinde yer aldılar. Kaya tırmanışına katılan ve dünyanın en yüksek dağı olan Everest'e 2 kez tırmanmasıyla adını duyuran Tunç Fındık, 3 arkadaşıyla birlikte Koçan Şelalesi'nin olduğu kayalık alanda açtıkları 70 metre uzunluğundaki rotada tırmanış ve iniş gerçekleştirdi.

18 yıldır dağcılık yapan ve şimdiye kadar 150'den fazla kaya rotası açan Tunç Fındık, Kemaliye'nin doğa sporları açısından bulunmaz bir yer olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda Kemaliye'deki tırmanış alanlarının daha da büyüyeceğini söyledi. Kemaliye'deki kaya tırmanışının kendisini için iyi bir antrenman olduğunu kaydeden Tunç Fındık, önümüzdeki sonbaharda Tibet'teki dünyanın en büyük 13. dağı olan 8 bin 13 metre yüksekliğinde Shi Shapangma Dağı'na tırmanacağını bildirdi. Önümüzdeki yılın yaz aylarında ise dünyanın en yüksek ikinci dağı olan K2 dağına tırmanmayı planladığını dille getiren Tunc Fındık, "Dünyadaki 14 adet 8 binlik dağı tırmanma projesi"nin devam ettiğini ifade etti.

Kemaliye'deki doğa sporları şenliği çerçevesinde Karasu Nehri'nde düzenlenen su sporları etkinlikleri de şenliğe katılanlara keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşattı.

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Erzincan'da görev yaptığı yıllarda yapılan ve filmlere de konu olan Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsü'nun bulunduğu alanda gerçekleştirilen su sporları etkinliklerine çok sayıda vatandaş katıldı.

Amatör dağcıların köprüden halatlarla su üzerindeki tekneye inmesiyle başlayan etkinliklerinde kanolar zaman zaman ters döndü. Kanolarda ters dönen amatör sporcular ve botlardan düşen bazı vatandaşlar güvenlik için nehirde bulunan tekneye alındılar. Etkinliklere İstanbul'dan katılan ve bindiği botta gençlerle birlikte kürek çeken 59 yaşındaki 4 çocuk annesi Nazime Baccik büyük ilgi gördü. Memleketi Kemaliye'yi çok sevdiğini dile getiren Nazime Baccik, daha önce de su sporları etkinliklerini katıldığını söyledi.

Botlarda nehirde kürek çekmekten yorulan vatandaşların imdadına yine güvenlik teknesi yetişti. Tekneye halatlarla bağlanan botlar vatandaşlarla birlikte kıyıya çekildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?