5
Mayıs
2024
Pazar
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Mikrokredi umut oluyor

KEMALİYE’DE MİKROKREDİ UYGULAMASI YAYGINLAŞIYOR

Erzincan Merkezden sonra Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde açılan mikro kredi şubesi ilçedeki onlarca bayanın hayat standardını değiştirdi. İlçede ekonomik sıkıntı çeken bayan yok denecek kadar azaldığı kaydedildi.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı, Ali Coşkun’un finansmanı; ilçe Kaymakamlığının hükümet konağında temin ettiği büro ve Erzincan Valiliğin katkılarıyla ilçede kurulan mikro kredi şubesi bir çok bayanın yüzünü güldürdü. Dar gelirli kadınlara küçük krediler vererek iş sahibi yapmak ve çalışma hayatına katılmalarını sağlamak amacıyla geçtiğimiz mayıs ayında Kemaliye’de faaliyete geçen Ayten Coşkun Eğin Başpınar Mikrokredi Şubesi’ne ilgi her geçen gün artıyor. Kuruluşundan bugüne 70 kadına 48.000 TL.’lik kredi imkânı sağlayan şubenin faaliyetleri dar gelirli bayanlar için umut kapısı olmaya başladı. Kredi alan kadınlar ya yeni bir iş kurmak ya da mevcut işlerini geliştirmek suretiyle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Mikrokredi uygulamasından faydalanan kadın girişimciler genellikle Kırtasiyecilik, Sebzecilik, Elişi Yapımı, Dantel Yapımı, Seyyar Çamaşırcılık, Nakış ve Nakış Ürünleri Arıcılık, Kafeterya İşletmeciliği, Süt İneği Besiciliği, Kuaförlük, Pekmez imalatı, Keçi Besiciliği, Yazma Kenarı Yapımı,Lokantacılık,Kozmetik Satışı,Bakkaliye, İnek Besiciliği,Tavuk Besiciliği, Temizlik Hizmetleri, Takı Satımı, Kahvehane, Halıcılık, Bahçecilik, Çay Ocağı İşletmeciliği.gibi faaliyetlerde bulunuyor.

KEMALİYE’DE MİKROKREDİ UYGULAMASI YAYGINLAŞIYOR
KEMALİYE’DE MİKROKREDİ UYGULAMASI YAYGINLAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 15:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?