6
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Doğa spor şenlikleri başladı

KEMALİYE DOĞA SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Kemaliye ilçesinde bu yıl 7.si düzenlenen Doğa Sporları Şenlikleri başladı. Yaklaşık bir hafta sürecek olan festivalde Türkiye’nin değişik bölgelerinde gelen yerli ve yabancı sporcular ile turistler doğa sporları aktiviteleri gerçekleştirecek.

Şenliklerinin açılışı itfaiye müdürlüğü üzerindeki halı sahada düzenlenen törenle yapıldı. Törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı ve KEMAV Onursal Başkanı Hasan Basri Aktan, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İşadamı Hacı Ali Akın başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şenliğin açılış konuşmasını Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar yaparak düzenlenen şenliklerin gurbetle sılada yaşayan Kemaliyelileri birleştirip, kaynaştırmayı, gurbettekine memleketinin, örf adet ve kültürünü hatırlatmayı, ulusal basın aracılığıyla ilçeyi tanıtmayı ve ayrıca ilçenin sorunlarını devlet ve iş adamlarına aktarıp onların ilgi ve desteğini amaçladıklarını ifade etti.

Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz ise yaptığı konuşmada ilçede yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü KEMAV Başkanı İsmail Yücel, şenliklerin amacına değinerek, ilçenin tanıtımı açısından şenliklerin büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı Kemaliye Gençler Bisiklet Yarışması düzenlendi.

Bir hafta sürecek festivalde doğa sporları etkinlikleri kapsamında kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, halk koşusu, dağ yürüyüşü faaliyetleri, karanlık kanyonda base-jump atlayışı, Fırat Nehri’nde kano ve tekne turu, yamaç paraşütü, paramotor uçuşu, cirit gösterileri, tarihi ipek yolunda at safari ve yaban hayatı gözlemi ile foto safari etkinlikleri gerçekleştirilecek.

KEMALİYE DOĞA SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
KEMALİYE DOĞA SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
KEMALİYE DOĞA SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:55:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?