18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Erzincan'da tarihi mirası koruma çalışması

Erzincan merkez ile Kemaliye İlçesi’nde tarihi ve kültürel değeri olan bina ve mekanların restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nurhan Bol tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Kemaliye’deki tarihi değirmenin, İstanbul Eminönü eski Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya önderliğinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, ilçedeki eski medrese binası ile mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Kaymazoğlu Konağı’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı (TOBB), tarihi medresenin bitişiğindeki hamamın da hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın tarafından kültür varlığına kazandırılacağı ifade edildi.

Bu arada, Kemaliye Kaymakamlığı görevinden Malatya’nın Doğanşehir Kaymakamlığı’na atanan; ancak şu günlerde ilçedeki restorasyon çalışmalarına nezaret eden Kaymakam Mustafa Eldivan da konuyla ilgili olarak, "Meslek hayatımın çok güzel günlerini geçirdiğim Kemaliye’nin mimari dokusunu koruma adına geç kalmış çalışmaları başlatarak örnek projeler sunuyorum. İnanıyorum ki, bu örnekler çoğalacak ve Kemaliye kat kat büyüyecektir" dedi.

Çalışmalarla ilgili görüşlerini dile getiren Vali Refik Arslan Öztürk de, şehirlerin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan bu çalışmaların memnuniyet verici olduğunu kaydederek, "Kemaliye’deki çalışmaların yanı sıra Altıntepe mevkiindeki arkeolojik kazılar, Kültür Bakanlığı’nın arvşivlerinde kalmış eski Erzincan halılarının yeniden dokunması, Kültür Müdürlüğü bünyesinde müze açılması ve eski Erzincan şehrinin bulunduğu yerdeki tarihi Taşçı Hamamı’nın restore edilmesi hep kültür değerlerine duyulan saygıyla ilgilidir. Devlet olarak bu çalışmalara her zaman imkanlarımız ölçüsünde destek vereceğiz. Kentlerin, yaşadığı ve yaşattığı kültür varlıklarıyla büyük ve zengin olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 16:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?