18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Kemayie'de Vali Yazıcıoğlu anısına Doğa Sporları Şenliği

Erzincan eski Valisi Recep Yazıcıoğlu anısına düzenlenen 1. Doğa Sporları Şenliği, Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde bugün başladı.
Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği şenliğe; Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Tevhit Karakaya, Talip Kaban, Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, yazar Ayşe Kulin, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Bisiklet Federasyonu Başkanı Ömer Şahin ve İstanbul'dan gelen Kemaliyeliler katıldı. Başpınar Köprüsü'nün yapımı sırasında Recep Yazıcıoğlu'nun yaptıklarını "Köprü" romanıyla ele alan yazar Ayşe Kulin, yaptığı duygusal konuşmada, Türkiye çok zor bir dönemden geçerken, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu tanıdığını belirterek, "Onun sayesinde Erzincan'ı, Kemaliye'yi sevdim. Bana doğunun kapılarını açtı. Onun sayesinde doğuyu tanıdım ve gördüm ki; neslinin tükenmeye başladığını düşündüğüm bürokratlar işlerinin başında ve onların sayesindedir ki Cumhuriyetimiz halen ayaktadır" dedi.
Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk ise, "Erzincan Valisi'ni mikrofona davet ediyoruz, denildiği zaman hep Recep Yazıcıoğlu gelecek, mikrofonla konuşacak zannediyorum. Recep Yazıcıoğlu'nu herkes çok seviyordu, ama Kemaliyeliler çok daha fazla seviyordu. Ona kalsa canını ve bedenini Kemaliye'ye bırakabilirdi" diye konuştu. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan da ilkini düzenledikleri şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek şöyle dedi: "Kemaliye sevdalısı, ayrı kimlik ve kişiliğiyle yöremize renk katmış, büyük hizmetler vermiş, genç yaşta kaybettiğimiz aziz dostum merhum Erzincan Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nu şükranla ve rahmetle anıyorum. Kendisinin aziz hatırasını yaşatmak ve onu anmak için vakfımız tarafından bu şenlik düzenlendi."
Konuşmaların ardından Sergen sırtına ağaç dikilirken, Osman Ünal isimli bir vatandaş, Recep Yazıcıoğlu'nun rafting yaptığı Denizli Menderes Çayı'ndan getirdiği suyu ve toprağı, diktiği fidanın dibine döktü. Sergen sırtında kamp kuran Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı 270 sporcu da, Türk bayrağı ve Atatürk posterini Hotar Dağı'na astılar. Şenliğin 5 gün süreceği bildirildi.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 03:21:40
Güncelleme :18 Mayıs 2004 Salı 14:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?