29
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Telekom 5 internet evi birden açtı

2007 yılında başlatılan "Her ilçeye bir Internet Evi" projesi kapsamında 850 ilçede birer internet evi kurmak üzere yola çıkan Türk Telekom, Erzincan merkez ve ilçelerinde toplam 5 Internet Evi'ni hizmete açtı.

Internet Evleri'nin açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ve Türk Telekom yetkililerinin katıldığı bir törenle yapıldı.

Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı projeyle her ilçede birer "Internet Evi" kurma çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında Türk Telekom'a, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Belediyeler de destek veriyor. Kurulan internet evlerinde ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve genişbant internet erişimi bulunuyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen bu uygulamayla bugüne kadar Türkiye'nin toplam 560 ilçesine ücretsiz hizmet veren internet evleri kuruldu.
Türk Telekom, son olarak Erzincan merkez ile Üzümlü, Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerinde internet evleri kurdu. Bundan önce Otlukbeli, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde açılanlarla birlikte Erzincan'da toplam 8 Internet Evi vatandaşlara ücretsiz internet erişimi sunuyor.

Öte yandan, aynı gün Erzincan'da ilin batı bölgesine ve 3 belediyeye çeşitli bilişim hizmetleri sunacak Ergenekon Santral Binası da faaliyete geçti. 5 bin sabit hat ve bin 300 ADSL abonesi bulunan santralin 20 bin aboneye hizmet verme kapasitesi var.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 20:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?