18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMALİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Yol çalışmaları tam gaz sürüyor

Kemaliye'de taş yolda çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, 132 yıl önce Kemaliye halkının örnek dayanışmasıyla yapılan taş yoldaki çalışmaların eski Erzincan Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından başlatıldığını belirtti.

Başkan Haznedar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce sanat yapıları, genişletme ve dolgu çalışmaları büyük bir hızla devam eden Erzincan-Kemaliye yolu hizmete açıldığında Ankara-İstanbul karayolunun 110 kilometre kısalacağını söyledi.

Çalışmaların bitirileceği günü heyecanla beklediğini ifade eden Başkan Haznedar, "21 kilometre uzunluğundaki taş yol Kemaliye’nin gurur kaynağıdır. Taş yol tamamlandığında, ulaşım alanındaki hizmetinin yanında turizme de büyük katkı sağlayacaktır. Bir doğa harikası olan ve dünyanın ikinci büyük kanyonu konumundaki Karanlık Kanyon da turizmin hizmetine sunulacak, turistler burayı rahatlıkla gezebileceklerdir. Divriği-Kemaliye ve Harput ekseninde bir kültür havzası turizmi açılmıştır. Yaban hayatı bakımından oldukça zengin olan Fırat Vadisi seyirlik olarak bir cazibe merkezine dönecektir. İlçemiz bu yol ile çıkmaz sokak olmaktan kurtularak, ekonomik ve sosyal canlılığa kavuşacaktır. Bu muhteşem eserin ucuz bir maliyetle yapılması il ve ilçe yöneticilerinin olağanüstü gayreti, hükümetin desteği ve Kemaliye halkının özverili katkısıyla mümkün olmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 13:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞUR ÖZCAN IP: 85.101.243.xxx Tarih : 1.08.2005 00:13:52
132 yılda bir yolu bir devlet halen bitiremiyor ve halktan para toplanılıyor köy dernekleri köylülerden para dileniyorda yol açılıyor ancak kağnı hızıyla ve geçtikten sonra 1 takım lastik değiştimeyi göze alanlar kullanıyor bu yolu.