18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mezarlık yolunu el birliği ile yapıyorlar

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi Karakaya Beldesi Çardaklı Köylüleri, yıllardır cenazelerini defnederken sıkıntı çektikleri mezarlıklarının yola kavuşması için Karakaya Belediyesi'nin verdiği destekle ve elbirliğiyle çalışıyor.

Yol genişletme, istinat duvarı ve mezarlık yolu yapımı için Karakaya Belediyesi'nden yardım talebinde bulunan Çardaklı köylüleri, belediyenin oluruyla, yıllardır muzdarip olduğu sorunlardan nihayet kurtuluyor.

Köy muhtarlığı öncülüğünde köylülerin özverili çalışmaları sonucunda Karakaya Belediyesi ile anlaşarak yol genişletme, istinat duvarı ve mezarlık yolu yapımına başlanılan köyde, belediye işçileri ile el ele veren köylüler, örnek bir çalışma sergiliyor.

Çardaklı Köyü'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Üzümlü Kaymakamı M.Kamil Sağlam, Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal'dan, faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Köy mezarlığının yolu olmadığını öğrendiklerini belirten Başkan Bal, "Köylüler, özellikle kış mevsiminde cenazelerini defin konusunda sorun yaşıyordu.

Büyük bir maliyet gerektiren bu çalışma için başta köy muhtarı olmak üzere köylüler, bizden yardım beklediklerini söyledi. Bizler de aynı bölgenin insanı olarak elbette ki birbirimizin yardımına koşacağız.

'Taşın altına hep birlikte elimizi koyacağız' dedik ve yaklaşık 30 bin YTL 'ye mal olacak bu işi üçte bir fiyatına yapmayı üstlendik. Elemanlarımız ve araçlarımız köylülerin de katkılarıyla sıkı bir şekilde çalışıyor. Bu köyümüzü ve köylülerimizi sevindirmek için bizler de fedakarca çalışıyoruz" dedi.

Karakaya Belediye Başkanı Zafer Bal ile birlikte faaliyet sahasını gezen Üzümlü Kaymakamı M.Kamil Sağlam ise büyük bir özveri ile sürdürülen çalışmaları beğendiğini vurgulayarak, köyün en önemli probleminden birisinin sona erdirilmek üzere olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:34:41
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 23:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?