8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

"Midas'ın Kulakları" sahnede

Güngör Dilmen Kalyoncu'nun yazıp, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Pınar Çiğdem'in sahneye koyduğu ve 'Deneme Sahnesi' öğrencilerinin görev aldığı 'Midas'ın Kulakları' adlı oyun yarın seyirciyle buluşuyor.

Kostümünü Selda Kulluk Yerdelen, dekorunu Süreyya Temel, dramaturjisini Tamer Temel, müziğini Orhan Kaplan ve dans düzenini de Sezai Yılmaz'ın yaptığı oyun, 18 Nisan akşamı saat 19.30'da Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde seyirci karşısına çıkacak.

Oyunda Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı öğrencileri rol alıyor. Oyun, 18, 19, 26 ve 27 Nisan ile 3, 5, 10 ve 12 Mayıs tarihleri arasında Kültür Sitesi Sahnesi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Oyunun yönetmeni Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Çiğdem, Güngör Dilmen'in Antik bir söylenceden yola çıkarak 1959 yılında yazdığı oyunda, efsanevi Kral Midas'ın kendini tanrılara denk görmesine varan gururu yüzünden içine düştüğü komik durumun, kibrin, ihtirasın, ikiyüzlülüğün renkli ve eğlenceli bir üslupla hicvedildiğini söyledi. Çiğdem, tüm tiyatro severleri oyunu izlemeye davet etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 22:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer TURGUT IP: 88.252.18.xxx Tarih : 11.01.2009 18:21:57

aranızda olmayı cok ıstıyorum gecen sene kazanamadım erzurum unı.sahne sanatları bolumu benım kalemdır kaleyıo fethetmek ıstıyorum..hepınzıze basarılar dılerım RİZELİ..