8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatro, izleyenleri kahkaya boğdu

Erzurum Halk Eğitim Merkezi salonunda sahnelenen, Haşmet Zeybek'in yazdığı, Sinan Kaya'nın yönetmenliğini yaptığı 'Düğün Ya da Davul' adlı tiyatro oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu.

32 kişilik oyuncu kadrosuyla, izleyenlerin beğenisini toplayan ve 2 perdeden oluşan oyunun insanları hem güldürdüğünü hem düşündürdüğünü söyleyen Yönetmen Sinan Kaya, "Giresun'da Aksu Festivali'ne katılarak oyunumuzu burada da sahneleyeceğiz. Ayrıca Kıbrıs ve Almanya'da da düzenlenecek olan festivallere de katılarak başarı elde edeceğimize inanıyorum. 'Düğün ya da Davul' adlı oyunumuzun kadrosunun geniş olması ise oyuna ayrı bir renk katıyor ve izleyenlerin kendilerinden bir parça bulduğuna eminim" dedi.

Halk Eğitim Merkezi'nde 4 gün boyunca sahnelenen oyunun en büyük amacının sanatseverleri tiyatro ile barıştırmak olduğunu vurgulayan Kaya, "Amacımız güzel yazılan bir eseri sahneye koyarak halkın beğenisine sunmaktı. Tabi ki bunu yaparken, güzel bir tiyatro oyunu sahneliyoruz gelin izleyin mantığıyla bunu yapmadık. Erzurum'da yaşayan halkın büyük bir kısmı tiyatro ile barışık değil. Özellikle öğrenci kesimi tiyatro oyunlarını izliyor. Halkımız ise belirli ve özel günler de tiyatroyu tercih ediyor. Bu nedenle oyunu sahneye koymadan önce halkımızın ilgilisini, tiyatroya olan uzaklığını bu oyunla ortadan kaldırmak istedik ve bunu da başardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Sahnelenen tiyatro oyunlarından 'Davul ya da Düğün' oyununu ayıran önemli bir özelliğin de sazlı sözlü olarak sahnelenmesi olduğunu vurgulayan Yönetmen Sinan Kaya, şöyle konuştu:

"Oyunu sahnelemeden önce yani perde arkasında oyuncu arkadaşlarımızla oyunu, insanların daha içtenlikle izlemesi ve beğenmesini sağlamak için neler yapabiliriz onun mukayesesini yaptık. Mimik hareketlerinde en küçük tebessüme kadar neleri halkın içine sindiririz onun için çaba gösterdik. Oyuncu arkadaşlarımızın farklı farklı fakültelerde okuması ise oyuna ayrı bir renk katıyor. Sahnede görev alan 32 kişinin hepsi Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro bölümünde okumuyor. Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerden de oyuncularımız var."

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 16:33:23
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 17:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?