6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Beyaz Örtü yayın hayatına başladı

Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin çıkardığı Beyaz Örtü isimli dergi yayın hayatın başladı. Öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla yayına hazırlanan Beyaz Örtü Dergisi’nin yayın hayatına merhaba deyişi nedeniyle ir tanıtım günü düzenlendi.
Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen tanıtım gününe Erzurum Vali Yardımcısı Engin Durmaz ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Er ve okul müdürleri katıldı. ‘Beyaz Örtü’ ile dergiye isim babalığı yapan öğrenci Başıbüyük’ün ödüllendirildiği tanıtım gününde bir konuşma yapan Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ümit Gergit, gençlerin toplumların kaderindeki önemine vurgu yaptı.
‘TOPLUMLARIN KADERİNİ GENÇLER BELİRLİYOR’
Konuşmasında gençlerin geçmişinden haberdar ve geleceğinden emin olarak yetiştirilmesindeki öneme dikkat çeken Gergit, “Yerküremiz yörüngesinde dönüp duruyor, çağlar kapanıp çağlar açılıyor, her şey değişiyor; Çocuklar genç oluyor, gençler ihtiyar. Gençlik sahnesinde aktörler, aktrisler değişiyor; ama gençliğin dünya sahnesinde rolü değişmiyor. Gençlik, milletlerin kaderini belirleyen potansiyel bir güç olarak varlığını hep sürdürüyor. İyiyi de kötüyü de özünde barındıran bir güç... Ya da bir araç, ama güçlü bir araç... Bıçak gibi, ateş gibi bir araç...” dedi. Gergit, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘EMANETİN FARKINDAYIZ’
“Gençlerini, bir ayağı mazide, özünde, kökünde; öbür ayağıyla da geleceğin en erişilmezlerine adım atma gayretinde yetiştirebilen milletler istikbale taht kurabileceklerdir. Bu cevherin farkında olduğu için Atatürk, Cumhuriyeti gençlere; gençliğin hayra da şerre de müsait olduğunu bildiği için de yeni nesli muallimlere emanet etmişti. Gençlerin okuması, eğitilmesi için elinden geleni yapmış ve onlara rehber olarak 'ilim'i göstermişti. Bizler de öğretmenler olarak bu emanetin farkındayız ve çocuklarımıza, gençlerimize en güzel eğitimi vermek, onları geleceğimizi omuzlayacak yüksek nitelikli bir nesil haline getirmek sorumluluğumuzun bilincindeyiz.
Eğitimi sadece okul ve okul yaşamından ibaret saymak ve halen bu düşünceyi savunmak kendi eğitim yaşamımızı sona erdirmekten başka bir şey değildir diye düşünüyoruz. Bu tip bir anlayışın günümüzde geçerliliğini kaybetmiş olduğuna inanmış olan bizler, eğitim yaşamın hemen her alanına yaymak ve bunun meyvelerini dallarında olgunlaşmış olarak seyreylemek amacıyla bu tip bir çalışmayı öğrencilerimizin öncülüğünde başlatmış bulunuyoruz.
‘ÖĞRENCİLER OKUL DIŞINA DA HAZIRLANMALI’
Biliyoruz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim alanındaki inkılaplarının bir dalı olan eğitim kapsamında dergi ve dergiciliğin ruhunu başta kendi öğrencilerimize aşılamakla eğitime yeni bir anlayış kazandıracağımız inancındayız.”
Eğim standartlarının yükseltilmesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine de değinen Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Gergit, sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğitim standartlarımızın batı düzeyine çekilmesi kapsamında yapılan bu tip çalışmalarla hem eğitim perspektifimizde hem de mevcut öğrenci prototipinde büyük bir ilerleme kazandıracağımıza olan inancımız sonsuz. Eğitimi yeryüzünün ıslahı ve yaşamı geleceğe taşıyan en önemli unsur olarak gören bizler bu tip çalışmalarla okul ve okul yaşamından sıyırıp yaşamın her alanına yayarak öğrencileri okul dışında da yaşama hazırlayıcı bir etken olarak görüyoruz. Eğitimin ilk kez anlam kazanmaya başladığı ve hayat bulduğu Yeni Çağ Felsefe Okullarından günümüze gelişi ve günümüzden sıyrılarak geleceği vurmasında emeği geçen başta okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve ayrıca dergimizin editörü olan Suat Alay arkadaşımız olmak üzere okulumuzun tüm personeline ve yazılarıyla dergimize katkı sağlayan sevgili öğrencilerimize huzurlarınızda teşekkür ederim.”
Yıldırım DAYAUÇ
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 20:40:21
Güncelleme :18 Ocak 2005 Salı 13:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?