8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Grip turizmi de vurdu

Türkiye'de yaşanan kuş gribi vakaları nedeniyle Hollandalı ve İranlı kayakseverler, Palandöken Kayak Merkezi'ne yapmayı planladıkları turları iptal ettirdi.

Hollanda ve İran'dan hafta sonunda Palandöken Kayak Merkezi'ne gelmesi beklenen turların kuş gribi sebebiyle iptal edildiğini açıklayan Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, Rus ve Ukraynalı kayakseverlerin turlarında da yüzde 50'ye varan iptaller yaşandığını ve oteller olarak güç durumda kaldıklarını belirtti.

Kuş gribi vakasının yalnız Türkiye'de değil diğer ülkelerde de yaşandığını, bu olayın yalnızca Türkiye'ye mal edilmesinin haksızlık olduğunu ifade eden Mutlutürk, "İran, kuş gribi sebebiyle Türkiye sınırlarını turistlerine kapattı. Hollanda, Rusya ve Ukrayna turlarında da ciddi iptaller söz konusu" diye konuştu.

Mutlutürk, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Turizm Örgütü'nün bu konudaki açıklamalarına rağmen turistlerin kuş gribi tehlikesi nedeniyle Türkiye'ye gelmek istemediğini ifade ederek, otellerde tavuk tüketiminin iptal edildiğini, yumurtanın ise ithal pastorize olarak alındığını, restoranlarında hiçbir kanatlı hayvan ürününe yer vermediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 16:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?