26
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Palandöken yılbaşına hazır

Küresel ısınma nedeniyle geçen yıl geciktiği için kış turizmini vuran kar yağışı, bu sezon yüzleri güldürdü. Erzurum Palandöken'de Yılbaşı öncesi otellerin rezervasyonları yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.

Geçen yıl kar yağışı geciktiği ve azaldığı için sıkıntı çeken kayak merkezleri, bu sezona daha rahat girdi. Bu yıl kar yağışının bazı bölgelerde beklenenden önce başlaması bayramla birlikte turizmcinin yüzünü güldürdü. Çoğu bölgelerde Kasım ayının başında yağan kar, hem bayram, hem yılbaşı tatilcisini harekete geçirdi ve kış turizmine dönük bölgelerde doluluk oranları yüzde 80'e ulaştı. Yetkililer bu yıl yağan karın "kaliteli" olduğunu belirterek, "Bazen kar yağar ama zor tutar. Bu yıl yağan kar kaliteli ve sulu değil. Yılbaşı dolayısıyla turizm merkezleri doldu" dedi.

Erzurum Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Koray Korkmaz, yılbaşı öncesinde Palandöken'e yerli ve yabancı kayakseverlerin akın ettiğini ifade ederek, otel rezervasyonlarının yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını belirtti. Korkmaz, "Erzurum'da yapılacak olan 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları da Palandöken'i kış turizminin merkezi haline getirdi. Bölgede yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi var. Katıldığımız fuarlarda bölgenin tanıtımı iyi yapıldı. Kayak merkezlerine ise müşteriler akın ediyor. Türkiye'de artık kayak yapmak çok önemli bir spor haline geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 18:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?