8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Termale yatırımcı aranıyor

Erzurum Ilıca Belediyesi tarafından ilçenin Termal Turizm Merkezi olması konusunda başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, İstanbul'da konuyla ilgili olarak iş adamlarıyla görüşmeler yapıyor. Başkan Efe, "Birkaç iş adamıyla görüşmelerimiz oldu. Görüşmeler olumlu bir hava içerisinde geçti. Böyle giderse sonuç alacağımızı sanıyorum" dedi.

140 dönümlük bir arazinin Termal Turizm bölgesi olarak belirlendiğini ifade den Efe, bu tür yatırımların ilçeyi ve dolayısıyla Erzurum'un ekonomik açıdan derdine çare olabileceğini söyledi. Son yıllarda ülkemizde sıcak suyun tedavi ve dinlendirici özelliği olan ve çok gelişmiş modern tıbbi ve turistik hizmet veren termal tesislere talebin hızla arttığını ifade eden Efe, tekniğine uygun olarak yaptırılacak tesislerde sağlık ve termal turizmin gelişeceğini bundan dolayı bu tesislere talebin çoğaldığını ve buna bağlı olarak bu yörelerde istihdam ve ekonomik kalkınmanın yaşanabileceğini bildirdi. Efe, şunları söyledi:

"Termal turizmin en önemli özelliği uygun tesislerde termal kür uygulamasının yılın 12 ayı devam etmesi ve kür süresine göre uzun konaklamayı gerektirmesidir. Bu nedenle Ilıcada yaptırılacak bir tesis yılın her ayı termal suların içerdikleri ısı enerjisi, mineral, gaz, tuz ve yararlı ölçüdeki radyoaktif özellikleri nedeniyle insan sağlığına olumlu etki yapacağı belirlenmiştir."

İldeki jeotermal enerjiyi daha verimli kullanmak ve bu enerjiyi Erzurum ekonomisine katkı sağlayacak hale getirmek amacında olduklarını belirten Efe, "Termal tesislerin yapılması durumunda yörede istihdam artacaktır, termal turizmin yöreye ekonomik katkıları çok olacaktır. Böylece termal turizmin ilimiz ekonomisinde önemli bir yeri ve etkinliği olacaktır. Erzurum il olarak termal tesisleri işletilmesine müsait olup, hava yolu, demir yolu ve kara yoluyla ulaşmak mümkündür. Ayrıca kış aylarında kış turizmi için Erzurum'da var olan turist potansiyeli yapılacak modern termal tesisler için hazır bir müşteri potansiyelidir. Bu nedenle kış turizmi ve termal turizm birbirine entegre edilebilir" şeklinde konuştu.

Ilıca sahasında halihazır jeotermal akışkanların sıcaklığının 36-38 derece ve potansiyelinin 75 litre/saniye, bu miktarın Turizm Bakanlığı standartlarına göre termalizm açısından bir günde 8 bin kişinin sıcak su ihtiyacını karşılayabilme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 15:47:02
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 15:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?