7
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Palandöken yılbaşında doldu taştı

Yılbaşında yaklaşık 10 bin kişiye ev sahipliği yapan Palandöken Kayak Merkezi'nde, oteller yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı.

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) tarafından 2011'de düzenlenecek Kış Oyunları'nın yapılacağı Palandöken Kayak Merkezi'nde kış sezonu hareketli geçiyor. Aynı anda 30 bin kişinin kayak yapabildiği uzun pistleriyle Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden biri olarak gösterilen Palandöken'de, yılbaşında otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol, "Karın bol ve erken yağması, bayram ile yılbaşı tatillerinin birbirlerine yakın olması Palandöken'e büyük avantaj sağladı. Yılbaşıyla birlikte doluluk oranı yüzde 100'ü buldu. Bu yıl düzenleyeceğimiz snowboard müsabakasının ciddi anlamda yabancı turist çekeceğine inanıyoruz. FISU tarafından tescilli 30 ayrı pist Palandöken için iyi bir avantaj'' dedi.

Çoğunluğu Rus turistlerden oluşan kayakseverler de, "Palandöken çok güzel. Gece de bayağı eğlence vardı. Snowboard yapmayı seviyoruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 18:29:40
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 18:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?