6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Palandöken'de kar duası

Son 5 yılın en sıcak aralık ayını yaşayan Erzurum'a kar yağmaması, Palandöken Dağı'ndaki otel işletmecilerini zor durumda bırakırken, personeli işsizlik korkusu sardı. Rusya ve İran'dan 16 Aralık'ta gelecek olan turist kafilesinin rezervasyonu iptal ettirmesi üzerine otel personeli, Palandöken'deki kayak pistlerinde kar duasına çıktı.

Kış turizminin gözde kayak merkezi Palandöken Dağı'nda kar olmaması nedeniyle İran ve Rusya'dan gelecek 100 kişilik grubun rezervasyonlarını iptal ettirdiğini belirten Palan Oteli Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, zor günler yaşadıklarını söyledi.

Her yılın aralık ayında Palandöken Dağı'ndaki kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu ve kayak pistlerinin cıvıl cıvıl olduğunu hatırlatan Leyla Mutlutürk, "Rusya ve İran'dan 100 kişilik bir grup 16 Aralık için rezervasyon yaptırmıştı. Ancak dağda kar olmaması nedeniyle gelişini iptal ettirdi. Havalar böyle giderse perişan oluruz. Dağdaki tüm otellerin 20 Aralık'tan sonra yurt dışından gelecek yüzlerce müşterisi var. Kar yağmazsa onlar da iptal ettirecek. Hal böyle olunca zorunlu olarak otelde çalışan personelin yarısını çıkarmak zorunda kalacağız. Şu anda sadece otelimizde 160 kişinin olması gerekirken bu sayıyı 110'da sabit tuttuk. Yine de işçi çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Konuklar için otelin yanında buz pisti yaptırdıklarını sözlerine ekleyen Mutlutürk, buz pistini bile dondurabilecekleri bir soğuk havanın olmadığını belirtti. Kar yağmaması nedeniyle işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan otel personeli, yağmur duasına çıkar gibi kayak pistine gidip ellerine açarak kar duası etti. Kar yağması ile birlikte 6 ay çalışacaklarını belirten işçiler, "Bugüne kadar kar yağmasını dört gözle bekledik. Ancak kar yağmadığı gibi havalar giderek ısınmaya başladı. Otel yönetiminden rezervasyonların iptal edildiğini duyunca, doğal olarak bizleri de işten çıkartacakları anı bekliyoruz. Bu yüzden çoğu arkadaşımız da işe alınmadı. Belki dualarımız kabul olur diye aramızda karar verip kar duasına çıktık. Hepimizin en az 2-3 çocuğu var. İşsiz kalırsak ne yaparız?" dedi.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri Erzurum'da son 5 yılın en sıcak Aralık ayının yaşandığını açıkladı. Perşembe gününden itibaren 3 gün boyunca Erzurum'a karla karışık yağmur yağacağını belirten yetkililer, hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının yeniden artacağını söyledi. Dolu dolu bir kar yağışının beklenmediğini hatırlatan meteoroloji yetkilileri, Erzurum'da en düşük hava sıcaklığının gündüzleri 6, geceleri ise sıfırın altında 11 derece olacağını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 12:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih gültekin IP: 88.232.236.xxx Tarih : 10.01.2008 18:33:08

bence çok güzel yazöışsınız sizi tebrik ederim:)