1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Narman çamura gömüldü

Erzurum'un Narman İlçesi'nde etkili olan yağmur ve dolu derelerin taşmasına sebep olurken, sokakları ise kullanılamaz hale getirdi.

İlçe merkezinde etkili olan şiddetli yağış ve ardından gelen dolu 15 dakika içinde onlarca sokağı kullanılamaz hale getirdi.

Sel sularının çevrede bulunan dağlardan getirdiği taşlar ana caddelere kadar indi. Araçlar hareket etmekte zorlanırken, şiddetli yağış karşısında evlerinde kalan vatandaşlar pencerelerden seli izledi. Sel suları yolları tahrip ederken başta Camii Kebir Mahallesi olmak üzere Tuzla Mahallesi'nde birçok ev sular altında kaldı.

Bazı caddelerdeki menfez borularının dar olması selin boyutunu artırdı. Caddelerdeki çamur ve taşlar belediye işçileri tarafından temizlendi.

Yağmur ve dolunun hasat zamanına denk gelmesiyle ekili alanlar büyük çapta zarar gördü. Mısır, patates ve fasulye tarlaları özellikle doludan nasibini aldı. Son zamanlarda artan yağışlarında ürünlere zarar verdiyi ilçede ürünlerin bir kısmı tarlada kaldı.

Günlerdir yağan yağmur ve dolu nedeniyle hava sıcaklığının düşmesi hayvanları da olumsuz yönde etkiledi. 15 gün sonra dağdan inmesi beklenen hayvanlar soğuk havanın etkisiyle çobanlar tarafından ilçeye getirildi.

Narman Çayı'nda oluşan son yılların en azgın suları meraklı vatandaşların yol kenarlarından seli izlemelerine sebep oldu. İlginç görüntülerin de yaşandığı çayda, mahsur kalan bir fare dikkatleri üzerine topladı.

Sel sularına kapılmamak için çırpınan ve duvara tırmanarak kurtulmaya çalışan fare uzun süre ne yapacağını şaşırdı. Bu sırada köprü üzerinde farenin çırpınışlarını izleyen vatandaşlardan biri taş atarak kendince fareyi kurtarmaya çalıştı. Fare ise atılan taşın korkusundan kendini azgın sulara bırakarak kayıplara karıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 11:58:07
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 12:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?