23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Narman Kanyonu belgesel oldu

Narman'daki peri bacaları için, TRT tarafından "Narman Kanyonu" isimli belgesel hazırlandı. Narman Kanyonu isimli belgeselin yönetmenliğini Mehmet Ufuk Kılıçarslan, yapımcılığını Giray Alpdoğan, yapım ve yönetim yardımcılığını Özlem Lüle ve Zerrin Güner, metin yazarlığını Yeliz Karakütük gerçekleştirdi.

Yapımda Hayri Çölaşan, Atilla Gündoğdu, Halim Atalay ve Ali İhsan Açıkgözoğlu kameramanlık yaptı. Belgeselde kullanılan model uçağı Türk Kuşu'ndan Ertuğrul Yadsıman yönetti, programın danışmanlığını Jeoloji Yüksek Mühendisi Oktay Parlak , Mustafa Turanoğlu ve Türker Yardımcı yaptı. Belgesel çekim yöntemi ve görüntüleriyle özellikli bir belgesel olduğu belirtildi.

Belgeselin ne zaman yayınlanacağı hakkında bilgi verilmedi. Öte yandan, TRD dergisinin ağustos ayı sayısında peri bacaları "Kırmızı periler diyarı" başlığıyla geniş şekilde işlendi. Derginin belgesel bölümünde yeralan yazıda Peri bacalarıyla ilgili Ankara Televizyonu Belgesel Program Müdürlüğü'nce hazırlanan belgeselle ilgili bilgi verildi. Benzeri Amerika'nın Arizona Eyaleti'nde bulunan peri bacalarının coğrafik özellikleri hakkında detaylar anlatıldı.

Belgesel çekimi ve çekimler esnasındaki diyalogların yer aldığı yazıda Narman İlçesi de tanıtıldı. Peri bacalarının bulunduğu kanyondaki ilginç yeryüzü şekillerinin fotograflarının bulunduğu yazıda kanyonun sürekli değiştiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 12:37:51
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 12:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?