18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sokaklar çamur deryası

Erzurum'un Narman İlçesi'nde dün akşam saatlerinde bardaktan boşalırcasına yağan yağmur ve ardından gelen dolu günlük yaşamı felç etti.

Caddeler çamur deryasına dönerken, bazı evleri su bastı, ekili alanlar zarar gördü.

Narman'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmurun ardından gelen dolu, başta ekili arazileri olmak üzere cadde ve sokakları kullanılamaz hale getirdi.

Altyapının yetersizliği nedeniyle Baba Dağı, Hümmet Dağı ve Höllük Dağı'ndan gelen taş ve çamur cadde ve sokaklara yayıldı.

Azgın sular bütün sokakları taş yığınlarına çevirdi. Vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine sığındı, yağmurun ve dolunun dinmesini bekledi.

Yaklaşık 15 dakika boyunca etkili olan yağışın ardından ortaya çıkan manzara tam bir afet görüntüsüne dönüştü.

Camii Kebir Mahallesi, Tuzla Mahallesi ve Camii Sağır Mahallesi'nde bazı evler sular altında kalırken, ortalık dolu yığınlarıyla taştı.

İlçe merkezinde bulunan ekili alanlar da yağmur ve doludan nasibini aldı.

10 santimetre yüksekliğinde biriken dolu görenleri şaşkına çevirirken, şaşkınlığı üzerlerinden atan vatandaşlar bir yandan da temizliğe başladı.

Bazı kadınlar ise, evlerinin önünde biriken dolu yığınlarını kovalarla boşalttı.

Caddeleri hasıra çeviren dolu karşısında şaşırdığını söyleyen Abdullah Özcan, bir yandan konuşurken, bir yandan da doluları eline alarak sokağa attı ve "Her zamanki halimiz bu. Altyapı yetersizliği nedeniyle her yağışta aynı sıkıntılara maruz kalıyoruz" dedi.

Narman Belediyesi'ne ait kepçe cadde ve sokakları biriken çamur ve taş yığınlarından arındırırken, işçiler ise dolu yığınlarını temizledi.

İlçe merkezinde çalışmalar gece geç saatlere kadar sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:50:22
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?