2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

"Sevgililer Günü Sanat Şöleni"

Hakkari'de 14 Şubat Sevgililer Günü, ilk kez prototolün de katıldığı bir törenle kutlandı.

Hakkari Valiliği tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla 'Sanat Şöleni' adı altında bir konser düzenledi. Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şölene Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari 3'ncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Vali yardımcıları Abdulkadir Duran ve Yılmaz Kurt ile Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile eşleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Çukurca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisi ile başlayan şölende bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Sümbül Dağı, Zap Deresi ve Berçelan Yaylası ile cennetten bir köşe olduğunu belirtti. Vali Türker, "Bize ait toprakların kendimize vatan olarak bildiğimiz bu coğrafyanın köşe taşıdır. Bir televizyon programının adı ile ifade edersek gönlümüzün sağ alt köşesidir. Kadirşinas Hakkari halkı güzelliklerin en güzeline laiktir. Biz de Hakkari'de güzel şeyler oluyor düşüncesini hayata geçirmek adına burada sizlere bir şölen hazırladık. Bir güzellik yaşatmak istedik. Valilik olarak bunun için Sevgililer Günü gibi anlamlı bir tarihi vesile bildik. Çünkü sevgi her şeyin başıdır. Bütün güzellikler sevgiden doğuyor ve besleniyor. Sevgi olmadığı zamanda ne huzur ne de adalet olur. Ne hak ne hukuk ne kardeşlik ne de hoşgörüden bahsedilebilir. Bu coğrafyanın binlerce yıldır sevgi, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde Türküyle Kürdüyle birlikte yaşayan insanların eğer son dönemde bazı sıkıntılar çekmişse ve bu sıkıntılar rahatsızlıklar devam ediyorsa inanın bunu arkasında bu saydığımız değerlerin erozyona uğraması vardır. Bu saydığımız değerlerin bir tarafa itilmesi vardır. Eminiz ki bu sıkıntılar yaz yağmuru gibi gelip geçecektir. Bir toplumun binlerce yıl süren tarihinde kısa süreli sıkıntılar her zaman olabilir. Ancak bu toplumun mayası sağlam ve düzgündür. Her şey nasıl aslına dönerse bu toplumda güzel günlerine kardeşlik, huzur ve mutluluk içerisinde yaşadığı günlere geri dönecektir. Bundan hiçbirimizin zerre kadar şüphesi yoktur" dedi.

Vali Muammer Türker'in yaptığı konuşmanın ardından sırasıyla sahne alan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Kenan Tunç ile Semra Algül'ün, seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle izleyenlere neşeli saatler yaşattı. Vatandaşlarda, zaman zaman söylenen türküler eşliğinde halay çektiler. Yaklaşık 2 buçuk saat süren konser sonunda Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari 3'ncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Milletvekili Rüstem Zeydan ve beraberindekiler sanatçılara çiçek takdim ederek çeşitli hediyeler verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?