2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari soğuğa teslim!

Hakkari il genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle içme suyu şebekelerinin donması üzerine vatandaşlar ilginç yöntemlere başvuruyor.

Hakkari'de soğuk havalar yüzünden donan içme suyu aboneleri düdüklü tencerenin buharıyla açılmaya çalışılması ilginç görüntülere sahne oldu. Son günlerde Hakkari'nin değişik mahallelerinde dondurucu soğuklar nedeniyle onlarca vatandaşa ait içme suyu abonesinin donduğu belirtildi.

Evli ve 2 çocuk babası Orhan Kutluk isimli vatandaş, kendisi oto yıkamacısı olduğunu ve işyerine ait suyun donması üzerine kendi imkanları ile itfaiyeden su aldığını, bu suyunda yetmemesi üzerine düdüklü tencereden çıkan buhar yardımıyla donan şebekeyi açmaya çalıştığını söyledi. Kutluk,"Tek geçim kaynağım oto yıkamacılığıdır. Soğuklar nedeniyle işyerime gelen su dondu. Bunun üzerine bir süredir itfaiyeden kendi imkanlarım ile su getiriyorum. Ancak bu su yetmiyor. Bazı arkadaşların tavsiyesi ile düdüklü tencerenin buhar düğmesine taktığım hortumla donan suyu açmaya çalışıyorum" dedi.

Düdüklü tencere ile su açma meraklı vatandaşlarında adeta ilgi odağı oldu. Meraklı gözlerle ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2014 Perşembe 11:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?