2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari kara gömüldü

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok esnaf kepenk, bazı taksiciler ise kontak kapatmak zorunda kaldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok esnafta kepenk açamazken araç trafiği ise durma noktasına geldi. 15 mahalle yolunun kapalı olması nedeniylede araçları kara gömülen ticari taksi sürücüleri ise çalışamaz duruma gelerek kontak kapattı. Her defasında toplumsal olaylar nedeniyle kepenklerin kapandığı Hakkari'de bu defa ise kar nedeniyle kepenkler açılmadı. Şehrin en işlek caddelerinden olan Bulvar ve Cumhuriyet caddeleri sessizliğe büründü. Köy ve mezra yollarının ulaşıma kapalı bulunduğu Hakkari il genelinde kar esareti halen etkisini sürdürüyor.

Araçları kara gömülen vatandaşlar ise, küreklerin yardımıyla karı temizlemeye çalıştılar. Adana ilinden Hakkari'ye gelen iki vatandaş da, kar altında kalan araçlarını çıkartmaya çalışırken ilk defa karla tanıştıklarını söylediler. İlk defa böyle bir doğa olayına şahitlik ettiklerini belirten Adanalı vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Birçok vatandaş ise, suların akmadığı, elektriklerin kesildiği ve yolların geçit vermediği Hakkari'de tamamen hapis kaldıklarını ifade ettiler.

Yolların yeniden açılması içinde karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2014 Salı 13:30:58
Güncelleme :28 Ocak 2014 Salı 13:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?