5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

1.500 öğrenciye bedava dershane

HAKKARİ'DE BİN 500 ÖĞRENCİ DERSHANEYE ÜCRETSİZ GÖNDERİLECEK

Hakkari Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) Başkanı Cumali Özkan, il merkezi ile Yüksekova ilçesinde toplam bin 500 öğrencinin dershaneye ücretsiz gönderilmesi projesinin kabul edilmesinin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Bir açıklama yapan Cumali Özkan, yıllardın ÖSS ve SBS'de sonuncu olan Hakkari için çok önemli olan öğrencilerin dershaneye gönderilme projesinin 2009-2010 eğitim öğretim yılında Vali Muammer Türker'in çabaları sonucu başladığını belirtti. Geçen yıl dershaneye gönderilen bin 200 fakir ve başarılı öğrenciye verilen eğitim desteğinin ilde sevinçle karşılandığını ifade eden Özkan, "Hakkari bu yıl yapılacak ÖSS ve SBS'de otuz basamak yükselerek Türkiye'de 50. sırıya kadar yükselmiştir. Bu başarı ve çabayı gören Valimiz Muammer Türker, SODES projesi kapsamında il merkezi ve Yüksekova ilçesine toplam bin 500 öğrenci için dershaneye gönderme projesi hazırlanmıştır. Fakat proje Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edilmemiştir. Vali Muammer Türker ve milletvekilimiz Abdulmüttalip Özbek'in çabaları sonucu söz konusu projenin kaynağı temin edilmiş ve proje uygulamaya konmuştur. Bu emek ve çabalarından dolayı Devlet Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, milletvekilimiz Sayın Abdulmüttalip Özbek ve Sayın Valimiz Muammer Türker ile emeği geçen herkese öğrenciler, veliler ve Hakkari halkı adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Özlem Er ve Recep Derin isimli öğrenciler ise, maddi imkansızlıklardan dolayı birçok öğrencinin dershaneye gelemediğini belirterek, söz konusu projenin bayrama 2 gün kala hayata geçirilmesinin öğrenci arkadaşlarına çifte bayram yaşattığını söyledi.

HAKKARİ'DE BİN 500 ÖĞRENCİ DERSHANEYE ÜCRETSİZ GÖNDERİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 15:23:00
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 16:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?