2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

1 Mayıs'ı çocuklar da kutladı

Hakkari'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'na çocukların ilginç halayı damgasını vurdu.


Şehir Stadyumu'nda başlayan ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Öğretmenler evi önünde devam eden yürüyüşün ardından Kesk Dönem Sözcüsü Musa Bor, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedrihanoğlu, Türk İş Hakkari Temsilcisi Müntaz Besi birer konuşma yaparak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladılar. Hakkari'de meydana gelen olaylarda bir çocuğun dövülmesini kınadıklarını belirten konuşmacılar, barış ve kardeşlikten yana olduklarını söylediler. Daha sonra, bir süre önce bir polis tarafından dövülerek hastanelik edilen 14 yaşındaki Seyfi Turan'ın amcası oğlu Veli Turan mikrofonu eline alarak yazdığı dokunaklı bir şiir okudu.
Kutlamada yerini

alan Fuat Taş ve Ferec Kuma Navin gurubu birbirinden güzel Kürtçe şarkılar seslendirerek alandakileri coşturdular. Burada müziğin ritmine farklı bir şekilde eşlik eden çocuklar bir birlerine kenetlenerek kafalarını sallayıp tüm dikkatleri üzerelerine çektiler. Bir birinden güzel oyunlar sergileyen küçük yaştaki çocuklar alandakiler tarafından alkışlandı. Daha sonra sahne alan yerel sanatçı Aydın Acar ise şarkıları ile kutlamaya renk kattı.


Polisin yoğun güvenlik önlemleri almadığı kutlamalar daha sonra olaysız bir şekilde sone erdi. Kesk ve diğer sendika görevlileri daha sonra çevrede biriken çöpleri de toplayarak caddeyi boşalttılar.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?