3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

1 yılda 3 kaza

Hakkari'de trafik işareti bulunmayan ve bariyer gibi hiçbir önlemin alınmadığı Gültekinler Caddesi üzerinde bulunan virajda son bir yıl içersinde 3 ayrı trafik kazasının meydana geldiği bildirildi. 

Gazi Mahallesi'nin yanı sıra birçok mahalle ile ulaşımı sağlayan Gültekinler Caddesi üzerindeki viraj kazalara davetiye çıkartmaya devam ediyor. Önceki günde 2 ayrı maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği keskin virajda önlemin alınmaması halinde ise can kayıplarına neden olabileceği belirtiliyor. 

Gazi Mahallesi Muhtarı Nihat Yür, birçok mahallenin ulaşımını sağlayan dik ve keskin virajlı Gültekinler Caddesi virajında önceki gün de maddi hasarlı trafik kazaların meydana geldiğini belirtti. 

Kilit taşı ile yapılan yolun iyice tehlike saçtığını anlatan Yür, sürücülerin bu virajda önlerine gelen araçlara çarpmamak için fren yapmalarına rağmen araçların kayarak taştan yapılan 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarından uçuruma doğru gittiğini ifade etti. 

Yür, "Oldukça dik ve yokuş olan caddenin altında ise uçurum bulunmaktadır. Cadde kenarında bariyer de olmayınca kayan araçlar uçuruma gidiyor. Burada birçok yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Can kayıplarının yaşanmaması için bu caddenin etrafına bariyer yapılması gerekmektedir. 

Bazı sürücüler ise caddenin özelikle askeri araçlar tarafından daha çok kullanıldığını, virajın çok tehlikeli olduğunu belirttiler. Sürücüler,"Burada meydana gelen kazalara defalarca şahit olduk. Can kayıpları yaşanmadan önce acil bir önlem alınması gerekir" şeklinde konuştular. 

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, caddeye çözüm bulmak için mahalle sakinleri ile irtibat halinde olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?