4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

10 aileye kovan dağıltılı

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından 2 ayrı arıcılık projesi kapsamında 10 aileye 400 arılı kovan dağıtıldı.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı yok olma noktası ile karşı karşıya bulunan arıcılık yeniden canlandırılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, yapılan ayni ve nakdi yardımların dışında proje destekleriyle de vatandaşlara istihdam imkanları sunmaya devam ettiği bildirildi. Vakıf bünyesinde değerlendirilen ve uygun görülen proje kapsamında Kırıkdağ köyünde 10 aileye 400 arılı kovan dağıtıldı. Proje için toplam 71 bin 645 YTL kaynak kullanıldığı belirtildi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, tarım ve hayvancılıkta büyük gelişmelerin yaşandığını belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Eskiye oranla yöredeki tarım ve hayvancılık sektöründe büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Arıcılığın da yeniden canlandırılması için her türlü imkanlarımızı kullanıyoruz. Vatandaşlarımız yeter ki proje üretsinler bizler yetkililer olarak onlara yardım etmeye hazırız. Gelir getirici projelere katkımız, bir yıl ödemesiz, 4 yıl geri ödemeli ve faizsiz olarak uygulanmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?